Nyhedsbrev maj 2020

Natur

Kære modtager af Jaruplund Højskoles nyhedsbrev og tilmeldte til kurser i 2020.

Endelig er det blevet muligt at kunne informere jer om, at Jaruplund Højskole åbner for gennemførelse og deltagelse i langt de fleste af sommerens og efterårets korte kurser fra den 8. juni. Vi mangler lige den endelig godkendelse af, at I kan passere grænsen ind til Tyskland, men den beslutning skulle være lige på trapperne.

Når vi siger langt de fleste kurser, så betyder det desværre også, at der er enkelte kurser, hvor vi har vurderet, at vi ikke på sikkerhedsmæssig og forsvarligt grundlag kan tilbyde et godt kursus. Det gælder vores kurser før den 8. juni, vores rejsekursus til Grønland i juni/juli og Tanzania i september samt årets familiekursus i juli, der alle er skubbet/udsat til næste år. Kursisterne på kurserne modtager/har modtaget en mail direkte fra kontoret vedr. aflysningen, og hvordan de skal forholde sig med henblik på tilbagebetaling.

På højskolen gør vi klar til at kunne modtage vores kursister efter såvel de danske som de tyske retningslinjer til antal, afstand, hygiejne m.m. Der vil være en del forholdsregler, som vi iværksætter, med hensyn til opstillinger i vores undervisnings- og spiselokaler jf. gældende forholdsregler. Det vil alt sammen være klart, når vi åbner dørene den 8. juni, og modtager vores første gruppe kursister. Vi glæder os.

Som en del af kursisternes sikkerhed, vil vi også sikre, at de påkrævede værnemidler er til rådighed. Der vil være opstillet desinfektionsbeholdere på alle stratetiske steder rundt på højskole, og så længe det er påkrævet at bære mundbind på bl.a. museumsbesøg, vil hver kursist blive forsynet med sit eget private mundbind, ved ankomst til højskolen.

Med jeres hjælp og vores indsats før og under kurset, håber vi, at alle vores kursister får et godt og indholdsrigt højskolekursus, inden for de gældende retningslinjer. Vi glæder os til at byde jer velkommen og beklager meget, at vi har set os nødsaget til at skubbe/flytte enkelte af vores kurser til næste år, som tidligere skrevet.

Pas godt på hinanden og husk fortsat at følge Sundhedsstyrelsens anbefalinger.

De bedste hilsner fra alle os på Jaruplund Højskole og på gensyn.

Karsten

Karsten B. Dressø,

karsten.dressoe@koleforeningen.org