November 2022

Vi ønsker alle modtagere af Jaruplund Højskoles nyhedsbrev en glædelig jul og et godt og lykkebringende nytår.

”Jeg glæder mig i denne tid, nu falder julesneen hvid, så ved jeg julen kommer.” – Som I sikkert alle ved, er dette indledningen til Peters Jul af Johan Krohn. Det blev indledningsvis ikke til så meget sne her i november, men en ting er sikker, og det er, at julen kommer. 

Vi har i år lavet en ”Jaruplund Højskole julekalender”, og hver dag i december indtil den 24. lægger vi et opslag, kort filmglimt med en historie eller begivenhed, billede m.m. op på vore Jaruplund Højskole Facebook og Instagram profil. Du/I er hjertelig velkommen til at følge dette nye initiativ, og på denne måde tælle ned til juleaften.

Vores kursister på rejsekurset til Egypten med Ole Præstkær er netop landet, og i skrivende stund på vej tilbage til Jaruplund Højskole, efter et begivenhedsrigt kursus. 

Vi er påbegyndt forberedelserne til julemåneden, der primært står på udlejninger og vores udsolgte nytårskursus ”Nytår på Jaruplund Højskole”. Vi glæder os til at modtage årets sidste hold kursister den 28. december, og sammen fejre nytårsaften.

Det ser ud til, at vi igen har fremgang og kommer op på 875 kursister i 2022, hvilket vi er rigtig glade for. Vi håber på, at vi i løbet af 2023 og 2024 atter kommer op over 1.000 kursister fra Danmark, så vi matcher vores antal kursister fra før Corona.

En anden glædelig nyhed er, at vores kursusprogram for 2023 er på plads på vores hjemmeside, og nogle af kurserne er allerede udsolgt. Du/I skal være hjertelig velkommen til at gå ind på hjemmesiden, www.jaruplund.com og se om der er noget der kan friste. 

Mangler du en ide til en julegave, kan jeg oplyse, at det er muligt at købe et gavekort helt ned til kr. 100 i højskolernes webshop som et tilskud til et højskoleophold. Læs mere på  https://www.hojskolerne.dk/hoejskolekurser/gavekort

Afslutningsvis kan jeg fortælle, at vi ud over de korte kurser i 2023 også arbejder på at gennemføre et nyt Minority Changemaker Programme (MCP) fra den 26. marts til den 23. juni 2023. Programmet er rettet til efter forårets erfaringer og udarbejdes fortsat i tæt samarbejde med Grænseforeningen, og vi har igen forelæsninger fra Syddansk Universitet. De første tilmeldinger er allerede i hus, og vi håber på at nå op over 30 elever til dette 13 ugers kursus i foråret.

Vi glæder os alle til at byde dig/jer velkommen til Jaruplund Højskole, og ønsker alle en rigtig glædelig jul og et godt samt sikkert nyt år.

 De varmeste jule og nytårs hilsner 

Karsten B. Dressø

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *