Vores Arrangementer

Jaruplund Højskole er en åben højskole, og denne side skal informere om de åbne arrangementer vi byder på. Et åbent arrangement er åben for alle der er interesseret. For at være med i et arrangement skal man blot tilmelde sig via vores tilmeldingsblanket.

For deltagelse opkræver vi et lille bidrag på 5€, som betales kontant til den pågældende værtslærer eller på kontoret. I enkelte tilfælde afviger opkrævningen, dette vil fremgår i arrangementets beskrivelse.

Siden vil løbene blive opdateret med nye arrangementer.

Så kom forbi og snup en bid af din fremtid.

Datoer

Juni

Fredag d. 23 Juni  fra kl. 17.30 – Skt. Hans aften - Kom og vær med til Højskolens Sankt Hans aften, hvor vi hygger med bål, god grillmad og båltale.

Selve arrangementet er gratis. Grillmad og drikkevarer kan købes til en god pris.

Tirsdag d. 27 Juni kl. 14.15 Foredrag: "Grønlands historie fra Hans Egede til nutid" ved Historiker Thorkild Kjærgaard

August

Torsdag d. 03 August kl. 19.30 – Sangaften: "Sange fra højskolesangbogen" med Rigmor Eybye

Tirsdag d. 22 August kl. 14.15 - Foredrag: "Tyskland global" ved Thomas Wegener Friis

September

Søndag d. 03 September kl. 19.30: Foredrag: "Dansk kirke i Sydslesvig" ved Lars Henningsen

Torsdag d. 14. September kl. 19.30:  "Fortællinger om Hans Adolf Brorson, hans samledigtning og forhold til naturen" v. museumsinspektør Elsemarie Dam-Jensen, Sønderjyllands Museum og Højskolelærer Ditte Kröner

Tirsdag d. 26. September kl. 10:15: Foredrag: "Nolde og Noldes kunst" ved Ole Præstkær

Oktober

Fredag d. 06. Oktober kl. 20.00: Foredrag:  "Det gode grin er sundt" ved Niels-Ole Frederiksen

Tirsdag d. 17. Oktober kl. 20: Foredrag "Swingpjatter - Den rytmiske dans indtog Danmark". Swingdanser og foredragsholder Per Rock har danset, undervist og holdt foredrag om den swingende periode i Verdens historien. Foredraget bliver et festfyrværkeri af musik og gode historier.

Fredag d. 20. Oktober kl. 20: Festaften og bal på Jaruplund Højskolen. Højskolen inviterer lokale swingdansere til fest og sammen med vores kursister på ugens Swingkursus, så det er muligt at mærke energien og se vilde dansetrin hos erfarne dansere. Danselærer og DJ Per Rock "vender plader" - vi danser med hinanden og bruger alt der vi har lært i løber af ugen. 

Bidrag til dette arrangement er på 10€. Der er kaffe, te og aftenkage. Baren er åben, øl og sodavand kan købes til en god pris. Husk kontanter.

November

Torsdag d. 02. November kl. 19.30: Sangaften på Dansk Centralbibliotek i Flensborg v. Jørgen Carlsen
En god højskolesang skaber nærvær og opmærksomhed ved at fortælle os, at virkeligheden ikke er noget, man skal finde ud af. Den er noget, man skal leve sig ind i. Det gælder, hvad enten vi synger om de lyse nætter, om kyndelmisse, der slår sin knude, eller om at elske den brogede verden.
Som formand for det udvalg, der har redigeret den nye højskolesangbog, vil Jørgen Carlsen løfte sløret for de overvejelser, der ligger til grund for udvælgelsen af nye højskolesange. Hvordan kombinerer man det gode gamle med det gode nye? Og så vil han naturligvis tage os med på opdagelse i den nye højskolesangbog

Tirsdag d. 21. November kl. 14.15: Foredrag “Pompeji – en bys undergang og genopdagelse” ved Tønnes Bekker Nielsen