Nyhedsbrev november 2017

sø

Så er kataloget for 2018 klar. Det er nu sendt til trykkeriet og offentlig gjort på vores hjemmeside inkl. de fleste ugeoversigter. Kursusprogrammet fra Jaruplund Højskole indeholder tilbud om 40 korte kurser inkl. rejser, og er en udvidelse fra i år, hvor vi har tilbudt 28 korte kurser inkl. rejser. Rigtig god fornøjelse med læsningen af dette alsidige program, der har et bredt emne valg, og er understøttet af en hel del nye gæstelærere og foredragsholdere.

Vi indleder året med ”Opera I – med tre forestillinger i Leipzig” i februar 2018, der allerede er udsolgt. Derefter følger Opera II – ”Ringen sluttes”, Wagner og Verdi i Kiel, Hamborg og Flensborg, som vi gennemfører den 21. til 27. marts 2018 jf. omtalen i sidste nyhedsbrev. Herefter følger Påskekurset ”Påske med musik, litteratur og billedkunst” fra den 28. marts til den 3. april, med mulighed for at nyde påsken og det spirende forår på et indholdsrigt kursus med udstillinger, foredrag, koncert og værksteder med mulighed for billedkunst. Vi tager på tur til Husums slotspark, der er dækket af krokus i så store mængder, at man næppe kan tro det, og til Seebüll og nyder Emil Nolde samt til koncert i Flensborg Langfredag og meget mere.

Fra den 16. til den 22. april er der ”Højskolesang og revyviser – syng selv” med kun få ledige pladser, inden vi mandag den 23. april (til 5. maj) tager hul på to af vores rejse kurser ”Balkan – kontrasternes højborg” og ”England med billedhuggeren og historikeren”. Rejserne efterfølges den 22. maj til den 1. juni med ”Bodensøen – Dreiländereck, Tyskland, Østrig og Schweiz”.

Så følger sommermånederne juni og juli med et til to korte kurser i hver uge, med alt fra Opera III i 14 dage, cykel-, golf- og vandrekursus, Kanaler & vandveje, familiekurset Wild Wild West, Kunst I, Menneskelivet er (for)underligt, Porten til Europa til flere golfkurser. Sidst i juni begynder vi traditionen tro rejsekurset til Grønland, og med sejltur langs den grønlandske vestkyst med mere.

August indledes med 14 dages vadehavskursus og cykelkursus efterfulgt af Kubik og kultur, hvor Vadehavet udforskes på motorcykel, vandrekursus langs Gendarmstien, Første verdenskrig og Sønderjylland, Naturens gaver samt Klostre i Brandenburg som også besøges efter nogle dage på højskolen.

Sæsonen er slet ikke slut endnu, idet den fortsætter ind i september, oktober og november med flere kurser og rejser. Der er Livets lykkestunder, Sydslesvigs metropoler, Konstruktiv tænkning, rejse til Egypten, Sort sol og traner ved Rügen, Vin Rhin og musik, Verden af i dag – hvor er vi på vej hen, Filosofi – livets store spørgsmål, Kunst II – RAKU keramik, bronzestøbning, tegning og akvarel, Vejen mod det gode liv med Mikal Kamber og Lys i den mørke tid – kropslig og mental velvære. Året afsluttes med 14 dages jule- og nytårskursus med titlen ”Kulinarisk jul – en kulturhistorisk oplevelse”. God fornøjelse med læsningen og på gensyn på Jaruplund Højskole.