Smukke vandreture i juli - udsolgt med mulighed for venteliste

Vandringer i Flensborg med sejltur på Flensborg Fjord, langs diger i Vadehavet, Gendarmstien og Treneådalen i Sydslesvig

8. – 14. juli 2024

Oplev årets skønneste tid på vandreture i det smukke Flensborg, på Gendarmstien, langs vadehavet og i Sydslesvig. Vi har valgt nogle varierende og smukke vandreture, så vi kommer rundt i forskellige landskaber, smuk natur og gennem områder fyldt med historie.

Den første tur går til Trenådalen. Vi køres til Tarp med en kort stop ved Oversø kirke. I Tarp sætter bussen os af, vi følger Trenen, og her fra vandrer vi rundt i Trenådalen og omkring Tarp gennem et varieret naturområde. Dagen efter drager vi mod vest og følger Vadehavs diget Syd for Garding, langs Vadehavet op til Sankt Peter Ording. På tredje dagen køres vi til Mørvig området nordøst for Flensborg og vandrer gennem skovområdet til Strand Hotel. Her tager vi færgen retur til Flensborg. Ved ankomst til Flensborg vandrer vi via havnen og gennem Universitetsområdet retur til Jaruplund Højskole. Fredag er turen kommet til Gendarmstien fra Høruphav, gennem skoven oppe på klinterne med skøn udsigt til vandet og langs strandpromenaden i Sønderborg for at slutte ved Dybbøl Mølle. 

Lørdag, som er den sidste dag på vandrekurset, begynder vi ved Kollund og vandrer gennem Kollund Skov, krydser grænsen ved Skomagerhus, forbi Strandpromenaden ved Wassersleben og fortsætter ind til Flensborg, hvor vi slutter med en byvandring eller tur på egen hånd.

Jaruplund Højskole danner rammen om dette vandrekursus med aftener med hyggeligt samvær, foredrag om grænseegnens spændende historie, romsmagning og fællessang fra højskolesangbogen.

Der vil også være mulighed for en forfriskende svømmetur i søen, efterfulgt af en tur i sauna, hvis man skulle have lyst til dette efter dagens vandretur. Vandreturene vil være mellem 10 og 15 km.

Kursusleder er Karsten B. Dressø 

Pris:

Per person i enkeltværelse kr. 5.800,-

Per person i dobbeltværelse kr. 5.500,-

Tilmelding til dette kursus - Gå til tilmelding nu

Program

Mandag d. 08. juli 

15.00 - 17.00 Ankomst og indkvartering, kaffe/te og hjemmebagte boller

17.00 Rundvisning på Jaruplund Højskole

18.00 Aftensmad

19.30 Velkomst og præsentation samt ugens program med gennemgang af vandreturene

 

Tirsdag d. 09. juli 

09.00 Morgensang ved flagstangen

09.15 Kører vi til Tarp med et kort stop ved Oversø kirke, hvorefter vi går gennem Trenådalen og rundt om Tarp

18.00 Aftensmad

19.30 Foredrag: Jaruplund Højskole og mindretallet – ”Hvor er jeg landet” og hyggeligt samvær

 

Onsdag d. 10. juli

09.00 Morgensang ved flagstangen

09.15 Vi køres til Vadehavet syd for Garding og vandrer til Sankt Peter Ording med vadehavet til venstre og diget til højre for os og ser vadehavet transformere sig til sandstrand jo længere vi kommer mod nord. Vi bliver samlet op i Sankt Peter Ording og kørt retur til Jaruplund. 

18.00 Aftensmad

19.30 Rommens historie, romsmagning og højskolesange

 

Torsdag d. 11. juli 

09.00 Morgensang ved flagstangen

09.15 Køres vi til Området ved Hotel Meierhof og vandrer gennem Skovområdet til Strand Hotel ved Flensborg Fjord. Herfra tager vi færgen retur til Flensborg Havn og efter sejlturen vandrer vi langs havnen og universitetsområdet til Jaruplund og videre til Højskolen 

18.00 Aftensmad

19.30 Foredrag om Sydslesvigs historie

 

Fredag d. 12. juli 

09.00 Morgensang ved flagstangen

09.15 Kører vi til Høruphav og vandrer vestpå ad Gendarmstien til Sønderborg og slutter turen ved Sønderborg Slot eller oppe ved Dybbøl Mølle afsluttende med en overraskelse

19.30 Vinsmagning og sangaften med sange fra højskolesangbogen

 

Lørdag d. 13. juli 

09.00 Morgensang ved flagstangen

09.15 Denne gang køres vi til Kollund og vandrer gennem Kollund Skov. Krydser grænsen ved Skomagerhus, forbi Strandpromenaden ved Wassersleben og fortsætter ind til Flensborg, hvor vi slutter med en byvandring eller tur på egen hånd

18.00 Afslutningsmiddag

19.30 Hyggeaften, højskolesange og fortællinger 

 

Søndag d. 14. juli 

Afrejse efter morgenmad

 

Ret til ændringer i programmet forbeholdes

Tilmelding til dette kursus - Gå til tilmelding nu