Musik

Holdstart d. 14. januar til 02. juni 2018 og 11. marts til 02. juni 2018 (20 eller 12 uger) 

Musik er et sprog på linje med mange andre kommunikationsværktøjer. Musikken har mange udtryk, taler, om man vil. Musikken kan være temperamentsfuld, intens og vild, eller luftig og svævende, lige meget hvad, sender den et budskab med toner, harmonier og rytmer til modtageren.

Musikken kan sende signaler internt i en gruppe af musikere, og den kan tale til et publikum. Man behøver ikke oversætte musikkens sprog til ord, signalerne er noget, alle umiddelbart forstår.I kernefaget musik arbejder vi med dine musikalske færdigheder, om du har spillet eller sunget i flere år eller begynder fra bunden. Fokus er på at løfte din generelle musikalitet og evnen til at bruge musikken som sprog.

Du vælger et basisinstrument eller sang, og undervisningen veksler mellem instrumental-/vokal-undervisning i små grupper og sammenspil. I sammenspilssituationen er der fokus på den interne musikalske kommunikation, at lytte til hinanden og til helheden samtidig med at du yder dit eget bidrag. Her vil du opleve den vigtige balance mellem identitet og fællesskab.

For at få musikken ud over scenekanten skal alle stemmer og instrumenter kunne skelnes. Vi arbejder med sikkerhed og skarphed i udtrykket, og med modet til at performe. Rent konkret får du mulighed for at vælge imellem trommer, bas, guitar, klaver og sang. Vi spiller rock, pop, blues, swing eller funk i arrangementer, der giver plads og udfordringer til alle. Med musikken er det som så meget andet her i livet: Hvor langt du når, afhænger af hvor meget energi, du lægger i det. På højskolen har du netop muligheden for at blive ved, til det lykkes, vores lækre musiklokale er åbent døgnet rundt. Vi gi’r dig rammerne til at få begyndt og komme videre, resten er op til dig!

Undervisere
Lars Sørensen og Rigmor Eybye

Interesseret?

Har du nogle spørgsmål?

Du er altid velkommen til at kontakte os