Cykelture langs hav og fjord

05. - 11. juni 2023

Vores populære cykelkurser i juli og august er i år blevet meget hurtigt udsolgt. Vi har derfor valgt at supplere dette års kursusprogram med et nyt cykelkursus i juni måned. Vi har specielt udvalgt disse ruter, så vi kommer rundt i et meget varieret landskab, der kendetegner dette historiske og naturskønne område.

På vores første tur cykler vi fra højskolen og oplever det kuperede område og den smukke natur omkring Flensborg by. Vi cykler på den vestlige side gennem skov og kuperet landskab helt op til grænsen og følger den mod øst til Wassersleben. Vi fortsætter langs strandpromenaden og følger fjorden rundt og ud på den østlige side af Flensborg samt retur til Jaruplund gennem en anden type natur.

På anden dagen cykler vi igen fra højskolen og gennem et kuperet terræn op til Flensborg fjord, som vi følger hele vejen til Gelting Birk, hvor fjorden munder ud i Østersøen. Torsdag går turen til Sønderborg med bus, hvor vi cykler ”Als rundt” med udgangspunkt fra Sønderborg slot. Vi følger Gendarmstien mod øst, via Høruphav og Augustenborg nord på op til Hardershøj, hvor vi tager færgen over til Ballebro færgekro. Derfra syd på ned forbi Sandbjerg Gods på vej retur til Sønderborg.

Fredag køres vi ud til Tønning, og cykler til Ejder dæmningen. Herfra mod nordvest på ydersiden af digerne til Sankt Peter Ording og videre til Garding, hvor der venter os en lille overraskelse.

Ugens sidste cykeltur tager os mod sydøst, hvor vi med udgangspunkt fra kursuscenteret Christianslyst cykler ned til Slien, følger denne til Arnæs, videre til Kapplen, ud til Olpnitz og Wiedefelder Strand ved Østersøen. Herfra op til Slien som vi følger på Sydsiden til den ny renoverede klapbro ved Lindaunis og retur til Christianslyst. Alt efter vejr og vind kan ruternes rækkefølge ændres. Det endelige program gennemgås den første aften på højskolen.

De fleste ruter er på cykelstier og små mindre befærdede veje, så sikkerheden er i top. Vi anbefaler, at alle cykler med cykelhjelm og medbringer egen cykel, vandflaske samt egen madkasse til den daglige frokost, som vi smører ved morgenmaden og nyder ude på ruterne. Cyklister med elcykler er også meget velkomne. Ruternes længde vil variere mellem 40 og 60 km fordelt over 6 til 7 timer med pauser, så vi sikrer, at alle kan være med.

Pris pr. person dobbelt/enkeltværelse: kr. 5.500,-/kr. 5.800,-

Tilmelding til dette kursus - Gå til tilmelding nu

Program

Mandag d. 5. juni 

15.00 - 17.00 Ankomst og indkvartering, kaffe/te og hjemmebagte boller

17.00 Rundvisning på Jaruplund Højskole

18.00 Aftensmad

19.30 Velkomst og præsentation samt ugens program med gennemgang af cykelruterne

 

Tirsdag d. 6. juni

09.00 Morgensamling ved flagstangen

09.10 Tur de Flensborg

Vi cykler fra højskolen og oplever det kuperede område og den smukke natur omkring Flensborg by. Turen går gennem skov og kuperet landskab helt op til grænsen, som vi følger mod øst til Wassersleben. Vi fortsætter langs strandpromenaden og følger fjorden rundt og ud til den østlige del af Flensborg  samt retur til Jaruplund. Turens længde ca. 45 km

18.00 Aftensmad

19.45 Foredrag: Jaruplund Højskole og mindretallet – ”Hvor er jeg landet” og hyggeligt Samvær v. Karsten

 

Onsdag d. 7. juni

09.00 Morgensamling ved flagstangen

09.10 Langs Flensborg fjord til Gelting Birk 

Vi lægger ud fra Jaruplund højskole, og ad småveje når vi op til Flensborg fjord, som vi følger gennem et smukt kuperet landskab. Landskabet flader noget ud, og nogle kilometer cykler vi næsten i vandkanten på stier til gelting Birk, hvor vi slutter dagen af i det smukke naturområde. Turens længde ca. 50 til 60 km (de sidste 10 km kan man vælge til/fra)

18.00 Aftensmad

19.30 Sangaften med sange fra Højskolesangbogen v. Rigmor

 

Torsdag d. 8. juni

07.00 Morgenmad

08.00 Morgensamling ved flagstangen og kørsel til Sønderborg

08.45 Als rundt

Vi køres til Sønderborg slot, hvor cyklerne er klar til os. Herefter cykler vi langs Gendarmstien, gennem Sønderskov til Høruphav og via Augustenborg nord på op til Hardershøj, hvor vi tager færgen over til Ballebro færgekro. Derfra cykler vi syd på ned forbi Sandbjerg Gods på vej retur til Sønderborg. Turens længde ca. 53 km

18.00 Vin og fireretters menu ”Gæt hvor vinen kommer fra?” -  Aftensmaden som bliver en fire retters menu suppleres med vinsmagning af 5 vine og vinforedrag ved vores Souschef i køkkenet Marius

20.00 Hygge i dagligstuen

 

Fredag d. 9. juni

08.00 Morgensamling ved flagstangen og kørsel til Tønning

08.15 Tønning/Ejder dæmningen til Garding 

Efter en bustur til Tønning ovre vestpå ved Ejderen, sætter vi os på cyklerne som atter er klar til os og cykler til det imponerende dæmningsværk ved Ejderens udløb. Her fra går det ad asfalterede cykelstier på ydersiden af digerne til Sankt Peter Ording for at ende ruten med en lille overraskelse i Garding. Turens længde ca. 48 km

19.30 Let anretning og foredrag om Sydslesvig og Grænselandets historie

 

Lørdag d. 10. juni

08.00 Morgensamling ved flagstangen og kørsel til Christianslyst 

08.45 Christianslyst, Arnis, Kappel, Olpniz ved Østersøen og retur til Christianslyst

Vi køres til Christianslyst, hvor cyklerne er klar til os. Vi cykler ned til Slien og følger denne til Arnæs, videre til Kappel, ud til Olpnitz og Wiedefelder Strand ved Østersøen. Herfra op til Slien som vi følger på Sydsiden til den ny renoverede klapbro ved Lindaunis og retur til Christianslyst.  Turens længde ca. 55 km

18.00 Festmiddag

19.30 Hyggeaften, højskolesange og fortællinger

 

Søndag d. 11. juni

Afrejse efter morgenmad

Ret til ændringer forbeholdes. Rækkefølgen af turene kan blive ændret afhængig af vejret og vindretning. Eventuelle ændringer vil fremgå af vores hjemmeside, der løbende opdateres. 

Tilmelding til dette kursus - Gå til tilmelding nu