Berlin - Vandringer i historiens fodspor - udsolgt

Berlin og Potsdam med udgangspunkt fra Jaruplund Højskole

21. – 26. april 2024

På dette vandrekursus løftes vi rundt i Berlin og Potsdam af historiens vingesus. I Tysklands hovedstad oplever man en ganske særlig sammensmeltning af ikoniske, minderige steder og det nyeste inden for europæisk arkitektur.

Efter en kort introduktion til kurset og en god nats søvn på Jaruplund Højskole kører vi i samlet flok til Berlin, hvor vi umiddelbart efter ankomst og indlogering begiver os til fods ud på den første guidede tur. Vi følger East side Gallery over Oberbaumbrücke til Markthalle, hvor vi får mulighed for at købe aftensmad fra forskellige typer køkkener. Efter aftensmaden går turen videre til Engelbecken, hvor vi følger markeringen af, hvor Berlinmuren tidligere var opført til ”Checkpoint Charlie” og videre til Potsdamer Platz. Her runder vi dagen af med forskellige muligheder enten som gruppe eller på egen hånd. Næste dag vandrer vi i områderne omkring Kurfürstendamm, Gedächtniskirche, Wittenbergerplats, Tiergarten, Siegessäule og Philharmonien samt Panoramapunkt på Potsdamer Platz. Efter fælles frokost videre forbi "Denkmal für die ermordeten Juden Europas", Brandeburger Tor og via Unter den Linden til Friedrichstrasse, Gendarmenmarkt og Museumsøen. Vi slutter dagen af på Hackescher Makt. Der vil være mulighed for på egen hånd at besøge museum.

Onsdag tager vi toget til Potsdam, og begiver os indledningsvis på en guidet tur gennem Potsdam og ud til bl.a. Sanssouci Slottet, hvorfra vi går tilbage og bl.a. ser the huset i parken. Efter en sen frokost/tidlig aftensmad går vi tilbage til stationen og tager toget retur til Berlin. Torsdag vandrer vi fra Hauptbahnhof, via Deutcher Bundestag, Mauer museum, det jødiske kvarter og Hackesche Höfe (de 8 sammenhængende gårde) og går videre til Alexander Platz, hvor vi slutter. På turen vil vi spise frokost sammen. Stedet vil være en overraskelse efter anbefaling fra tidligere kursister. Efter turen vil der måske være tid til en sejltur på Spree, AquaDom eller museumsbesøg alt efter kursisternes interesser. Fredag går turen atter retur til Jaruplund Højskole, hvor vi afslutter ugen med afslutningsmiddag og sange fra højskolesangbogen.

Vandreturene vil gå igennem parker, små og store grønne områder, såvel ny som ældre bebyggelse. Turene vil være mellem 10 til 13 km dagligt samt en enkelt dag op til 16 km. Da alle udstyres med egen billet til U og S Bahn, mens vi er i Berlin, kan turene kortes af 

individuelt. Der vil også enkelte dage være indlagt tid med mulighed for på egen hånd at udforske forskellige museer, cafeer, sejltur og seværdigheder eller andet af interesse. 

I prisen er indeholdt følgende: Turen til og fra Berlin, overnatning, billetter til U og S Bahn samt entre til seværdigheder på turene, guidet tur i Potsdam, måltiderne på højskolen og madpakke til turen til Berlin, morgenmad på hotellet, et dagligt måltid/madpakke i Berlin (inkl. drikkevarer hvor vi spiser sammen), madpakke til turen hjem til højskolen og billet til evt. show torsdag aften (afhænger af spilleplan).

Der vil være et max deltager antal på 20 kursister. Kursusleder Karsten Dressø

Pris:

Per person i enkeltværelse kr. 8.600,-

Per person i dobbeltværelse kr. 8.100,-

Endelig betaling senest d. 5. februar.

Tilmelding til dette kursus - Gå til tilmelding nu

Program

Søndag d. 21. april

15.00 - 16.00 Ankomst til Jaruplund Højskole, indkvartering og kaffe/te med boller

17.00 Rundvisning på højskolen

18.00 Aftensmad

19.30 Velkomst og præsentation af gruppen og ugens program suppleret med sange fra højskolesangbogen

 

Mandag d. 22. april

Efter morgenmaden, hvor vi har mulighed for at smøre madpakker, er der kørsel til Berlin med ankomst ca. 6 timer senere. Herefter indkvarteres vi omkring Zoologischer Garten, får udleveret kort over Berlin og tager S Bahn til Ostbahnhof, hvorfra vi begiver os ud på den første vandretur jf. beskrivelsen ovenfor. Aftensmad for egen regning. Forventet hjemkomst til hotellet klokken 21.00

 

Tirsdag d. 23. april

08.00 Morgenmad på hotellet

09.00 Dagens vandretur påbegyndes direkte fra hotellet jf. ovenstående beskrivelse, og vi oplever såvel parken, historiske bygninger som ny arkitektur og ser Berlin fra toppen af Panoramapunkte. Vi spiser samlet frokost. Sidst på eftermiddagen og aftenen er med mulighed for tid på egen hånd.

 

Onsdag d. 24. april

08.00 Morgenmad på hotellet og herefter ca. kl. 09.00

09.00 tager vi toget til Potsdam med efterfølgende guidet bustur og vandring rundt i Potsdam. Vi har madpakke med og forventer at spise sen frokost/tidlig aftensmad sammen på restaurant i Potsdam.

 

Torsdag d. 25. april

08.00 Morgenmad på hotellet og herefter kl. 09.00

09.00 tager vi toget til Hauptbahnhof, hvorfra vi begynder den fjerde vandretur, jf. beskrivelsen ovenfor. Om eftermiddagen forskellige valgmuligheder alt efter kursisternes ønsker. Det beslutter vi på dagen. Alt efter om det er muligt et show om aftenen afhængig af spilleplan f.eks. Wintergarten.

 

Fredag d. 26. april

Efter morgenmaden og udlevering af madpakke går turen retur til Jaruplund. Ved ankomst til højskolen midt eftermiddag, får vi et måltid mad, inden vi siger farvel og tak for denne gang.

 

Ret til ændringer i programmet forbeholdes

Tilmelding til dette kursus - Gå til tilmelding nu