Vandringer

Hærvejen fra Flensborg fjord til Slien

27. maj – 02. juni 2019

Syd for Viborg følger Hærvejen den jyske højderyg, der også er vandskellet for den cimbriske halvø helt ned til Elben. Det er den gamle hovedvej, der forbandt Norden med det øvrige Europa. Al handel, kulturtrafik og bevægelser i forbindelse med krigshandlinger fulgte dette spor. Gravhøje flankerer strækningen og vidner om, at trafikåren allerede blev taget i brug for over 5000 år siden. Ikke blot hære og studeflokke har fulgt dette spor, men lige siden kristendommens indførelse i Norden drog pilgrimme ad denne vej til hellige steder. Det kunne være Jerusalem, Rom, Santiago de Compostela eller blot valfartskirken i Kliplev. Hærvejen, eller Oksevejen, som den hedder syd for grænsen, har i de seneste årtier oplevet en renæssance som vandrerute. Især nord for grænsen har hærvejsvandringer en lang tradition. Men også i Slesvig-Holsten har man i de seneste årtier fået øjnene op for dette naturskønne klenodie. Således blev der for ti år siden i Nord- og Sydslesvig indrettet en pilgrimsrute med kortlagte vandreveje og rastepladser. Vi vil på kurset følge ruten fra Flensborg til Slesvig ved Slien. Dagsetaperne er sat til ca. 15 km, så der også bliver plads til seværdigheder undervejs.

 

Højskolen er basen og udgangspunktet for vandreturene. På højskolen er der introduktioner til turenes temaer, morgensamlinger, sangaftener og samvær, hvor vi kan pleje de trætte fødder.

 

Pris:

Pr. person i dobbeltværelse kr. 4.400,-

Pr. person i enkeltværelse kr. 4.700,-

Tilmelding til dette kursus - Gå til tilmelding nu

Det fulde program

Mandag d. 27. 05.

15.00 Ankomst til højskolen med indkvartering og kaffe

17.00 Rundvisning på stedet

19.30 Velkomst og præsentation af programmet

 

Tirsdag d. 28. 05.

09.00 Morgensamling

10.15 Foredrag om højskolen og hærvejen

13.00 Med bus til Bov og herfra vandring forbi Niehuus til Flensborg havn. Afhentning i bus.

19.30 Sangaften

 

Onsdag d. 29. 05.

09.00 Morgensang ved flagstangen, derefter vandring over Jarplund, Hornholz til Munkwolstrup med langdysserne der. Videre forbi Sankelmark Sø (mindesmærkerne) til Oversø med kirken. Derfra over Treneå ved vandmøllen til Frørup skov. Afhentning

19.30 Foredrag om pilgrimsveje i middelalderen

 

Torsdag d. 30. 05.

09.00 Efter en morgensang med bus til Frørup skov. Herfra til fods over Sdr. Smedeby, Kritenburg mod Sieversted (kirken). Videre over Stenderup, Poppholt til Helligbækken med Harald Blåtands dåbssten. Afhentning her.

19.30 Foredrag om slagmarker langs hærvejen

 

Fredag d. 31. 05.

09.00 Morgensang og afgang i bus til Stenderup. Herfra over Kellerbude til Isted. Mindehal og sten på slagmarken. Videre over Idstedt Wege til Arnholt sø. Afhentning her.

19.30 Sangaften

 

Lørdag d. 01. 06.

09.00 Morgensang ved flagstangen og med bus mod Slesvig. Vandretur rundt om Haddeby Nor, med Busdorf, halvkredsvolden og Hedeby Museum.

19.30 Afslutningsaften

 

Søndag d. 02. 06.

Hjemrejse efter morgenmaden

Ret til ændringer i programmet forbeholdes
Tilmelding til dette kursus - Gå til tilmelding nu