Vandringer i historiens fodspor

Berlin og Potsdam

29. april til 05. maj 2019

På dette vandrekursus løftes vi rundt i Berlin og Postdam af historiens vingesus. I Berlin går gammelt og nyt hånd i hånd på en ganske særlig måde, det ødelagte bliver genopbygget side om side med det nyeste inden for europæisk arkitektur. I vandretempo oplever vi i fællesskab alle byens detaljer og kontraster.

 

Efter en kort introduktion til kurset og en god nats søvn på Jaruplund Højskole kører vi til Berlin, hvor vi umiddelbart efter ankomsten og indlogering begiver os til fods ud på den første guidede tur. Vi følger East side Gallery over Oberbaumbrücke til Markthalle, hvor vi får mulighed for at købe aftensmad fra forskellige typer køkkener. Efter aftensmaden går turen videre til Engelbecken, hvor vi følger markeringen af den daværende Berlinmur. Den fører os til ”Checkpoint Charlie” og videre til Postdamer Platz. Her runder vi dagen af med forskellige muligheder enten som gruppe eller på egen hånd. Næste dag vandrer vi i områderne omkring Kurfürstendamm, Gedächtniskirche, Wittenbergerplatz, Tiergarten, Siegessäule og Philharmonien suppleret med et enkelt museumsbesøg. Torsdag tager vi toget til Potsdam og begiver os på en guidet bustur gennem Potsdam bl.a. til Sanssouci Slottet, hvorfra vi går tilbage for sidst på dagen at tage toget retur til Berlin. Fredag vandrer vi fra Hauptbahnhof, Deutcher Bundestag, Denkmal, Brandeburger Tor og via Unter den Linden til Friedrichstrasse, Gendarmenmarkt, hvor vi slutter af på Museumsinsel /Alexanderplatz, hvorefter der er tid på egen hånd til museumsbesøg, sejltur på Spree eller AquaDom. Lørdag går turen atter retur til Jaruplund Højskole, hvor vi afslutter ugen med festmiddag og sange fra højskolesangbogen.

 

Vandreturerne vil føre os igennem parker, små og store grønne områder, såvel ny som gammel bebyggelse, og vandreturene vil have forskellig længde, op til 16 km. Da alle udstyres med egen billet til U og S Bahn, mens vi er i Berlin, kan turene kortes af individuelt. Der vil også enkelte dage være mulighed for på egen hånd at udforske forskellige museer, cafeer, seværdigheder mm. Turen til og fra Berlin, overnatning, billetter til U og S Bahn samt entre til forudbestemt museumsbesøg og bustur i Potsdam er inkluderet i prisen. Måltiderne på højskolen, morgenmad og enkelte af måltiderne i Berlin spiser vi sammen, og er med i betalingen for kurset, mens øvrige måltider er på egen regning.

Der vil være et max deltager antal på 26 kursister. Kursusleder Karsten Dressø.

 

Pris:

pr .person i dobbeltværelse kr. 8.500,-

pr. person i enkeltværelse kr. 8.900,-

 

Tilmelding til dette kursus - Gå til tilmelding nu

Det fulde program

Mandag d. 29. april

15.00 – 17.00 Ankomst til Jaruplund Højskole, indkvartering og kaffe/te

17.00 Rundvisning på højskolen

18.00 Aftensmad

19.30 Velkomst og præsentation af gruppen og ugens program suppleret med sange fra højskolesangbogen

 

Tirsdag d. 30. april

Efter morgenmaden, hvor vi har mulighed for at smøre madpakker, er der kørsel til Berlin med ankomst ca. 6 timer senere. Herefter indkvarteres vi omkring Zoologischer Garten, får udleveret kort over Berlin og tager S bahn til Ostbahnhof, hvorfra vi begiver os ud på den første vandretur jf. beskrivelsen ovenfor. Forventet hjemkomst til hotellet klokken 21.00

 

Onsdag d. 01. maj

08.00 Morgenmad på hotellet

09.00 Dagens vandretur påbegyndes direkte fra hotellet. Vi besøger her Berlin museet på Kurfürstendamm og spiser samlet frokost. Sidst på eftermiddagen og aftenen er med mulighed for tid på egen hånd

 

Torsdag d. 02. maj

08.00 Morgenmad på hotellet og herefter ca. kl.

09.00 tager vi toget til Potsdam med efterfølgende guidet bustur og vandring rundt i Potsdam. Frokost vil være på egen regning, hvorimod vi spiser fælles aftensmad.

 

Fredag d. 03. maj

08.00 Morgenmad på hotellet og herefter kl.

09.00 tager vi toget til Hauptbahnhof, hvorfra vi begynder den fjerde vandretur, jf. beskrivelsen ovenfor. Om eftermiddagen forskellige valgmuligheder.

 

Lørdag d. 04. maj

Efter morgenmaden går turen retur til Jaruplund. Såfremt der er tid og lyst, vil der være mulighed for en lille vandretur i området

18.00 Afslutningsmiddag

19.30 Afslutningsaften med indslag og sange fra højskolesangbogen.

 

Søndag d. 05. maj

10.00 Afrejse efter morgenmad

 

Ret til ændringer forbeholdes
Tilmelding til dette kursus - Gå til tilmelding nu