Sort Sol og traner ved Rügen

23. – 29. september 2019

”Hvem kan glemme fugletrækket over Rudbøl sø og dige”, sådan synger vi i den velkendte sang ”For en fremmed barskt og fattigt”. Og fugletræk skal vi opleve på en indholdsrig uge, der bringer os tæt på vadehavets fugleliv.

Derudover tager vi på en tre dages ekskursion til ”Bodden”-landskabet omkring Stralsund og Rügen.

Fænomenet ”Sort Sol” kan under kurset opleves to gange. Det sker, når tusindvis af stære slår sig ned i grænseegnens sivskove for natten. Alt efter rovfuglenes aktivitet danser de kæmpestore stæreflokke mod den nedgående sol i storslåede formationer. En heldagstur bringer os desuden rundt i de kystnære egne med udsigt over vadehavet fra Ejdersted i syd til Frederiks kogen i nord. Her oplever vi hele den sydslesvigske marsk med diger, afvandingskanaler og det amfibiske vadehav.

En tre dages tur til den gamle hansestad Stralsund, med indkvartering på hotel sammesteds, vil foruden selve byen også rumme en heldagstur til øen Rügen, hvor Valdemar d. Store i 1169 erobrede hele øen og lagde grundstenen til Valdemar Sejrs Østersø imperium. På Rügen ser vi sporene af de tidligere venders kultur og besøger også kridtklipperne på østkysten. Nord for Stralsund, helt ude ved de indre fjorde, ”Bodden”, kan man om efteråret se traneflokkene slå sig ned i de lavvandede områder, hvor de er beskyttet for natlige overfald af ræve eller vildsvin.

Et kursus, der henvender sig til alle elskere af natur og kulturhistorie.

 

Kursusleder og rejseguide: Biolog Uwe Lindholdt

 

Pris:

Pr. person i dobbeltværelse kr.6.350,-

Pr. person i enkeltværelse kr. 6.650,-

Tilmelding til dette kursus - Gå til tilmelding nu

Det fulde program

Mandag d. 23. september

15.00 – 17.00: Ankomst, indkvartering og kaffe m boller/kage

17.00: Rundvisning

18.00: Aftensmad

19.30: Velkomst og præsentation

 

Tirsdag d. 24. september

09.00 Morgensamling

10.15 Foredrag om vadehavet

13.00 Halvdagstur til vadehavet med Sort Sol om aftenen

20.00 Ankomst på højskolen til en varm suppe

 

Onsdag d. 25. september

09.00 Afgang på heldagstur til vestkysten. Vi ser Frederiksstad og Husum, spiser middag på restaurant Roter Haubarg og kører langs diger og naturområder op til Aventoft, hvor stærene venter på os for at opføre Sort Sol dansen.

20.00 Sangaften

 

Torsdag d. 26. september

09.00 Afgang mod Stralsund. Vi kører den hurtigste rute over mod tranelandet omkring hansestaden Stralsund. Alt efter trafikken når vi måske en lille runde over tranernes område ved Gross Mohrdorf, inden vi indkvarteres på hotel i Stralsund. Middag på hotellet.

 

Fredag d. 27. september

09.00 På heldagstur til Rügen. Efter en afstikker for at se morgen tranerne, tager vi over broen til øen Rügen. Over halvøen Jasmund kommer vi tæt forbi havnebyen Sassnitz og tager frokosten på restaurant Boomhus. Her vil der være mulighed for en gåtur op i trækronerne med den skønneste udsigt over Rügen. Videre herfra går turen forbi Prora og Binz og via Tysklands smukkeste allé strækning til den klassicistiske by Puttbus. Herfra via alléen videre til Stralsund og efter et ophold ved tranerne er der en tur gennem byen Stralsund for dem, der ønsker. Ellers bliver man selvfølgelig kørt til hotellet.

 

Lørdag d. 28. september

09.00 Afgang fra hotellet efter morgenmaden, og vi vender næsen hjemad. Vi kommer forbi Rostock, Mecklenburg-Vorpommerns største by, og gør et stop i Doberan, hvor vi ser på cistercienser klostret. Videre til Wismar, hvor vi har en times tid til at se på hansestaden og dens fine kirker. Forventet ankomst på højskolen ca. kl. 18.00. Efter festmiddagen er der afslutningsaften i dagligstuen.

 

Søndag d. 29. september

09.00 Afrejse efter morgenmaden

 

Ret til ændringer i programmet forbeholdes
Tilmelding til dette kursus - Gå til tilmelding nu