Rejsekursus: Tanzania: Kunst, Kultur og Natur

D. 03. - 20. marts, 2021

 

Oplev Tanzania og mød tanzanianerne - “Karibu ndani”

Ngulelo, hvor vi skal bo, er et område i udkanten af Arusha beboet af lokale tanzanianere.

Vejen vi følger ind til hotellet, snor sig mellem små huse, lokale butikker og boder. Folk vinker og hilser, og børnene kan finde på at løbe ved siden af bilen. Mange steder mødes man af “Karibu ndani” - velkommen indenfor.

Mange af de mennesker, som bor her, dyrker selv deres frugt og grønt på bjergskråningerne og sælger det i de små boder langs vejen - de har måske en ko eller en ged til mælk. Kvinderne sidder på små skamler og renser ris for småsten og skaller i store flettede kurve, snitter kål til middagsmaden eller tilbereder små lokale retter man kan købe.

Ofte er det kvinderne, som sælger produkterne i boderne, mens mændene arbejder i marken. Det er familien som helhed, der får hjulene til at løbe rundt. Internt i lokalsamfundet er det oftest ikke penge, som skifter hænder, men varerne selv, som er valutaen, idet man har bytteøkonomi.

Vi skal spise lokalt produceret mad tilberedt på ægte tanzaniansk vis.

Igennem besøg og foredrag oplever man kultur og kunst bl.a. ved besøg hos kunsthåndværkerne.

Afrikas højeste bjerg, det sagnomspunden Kilimanjaro, besøger vi på en heldagstur

Højdepunktet på turen vil for mange nok være de tre Safari dage i Tarangire og Manyara nationalparker - Glæd jer til at se elefantflokke og kæmpemæssige Baobab træer. Turen vil være grundigt forberedt ved lokal naturvejleder Mr. James

 

Medvirkende på turen: Lodge leder Morten Erbs og Højskolelærer Ole Præstkær

 

Pris: Kommer snart

Tilmelding til dette kursus - Gå til tilmelding nu

2021 Programmet opdateres snarest

Tilmelding til dette kursus - Gå til tilmelding nu