Kursus oversigt 2022

Fiskerlejer, byer og slotte - Udsolgt! Venteliste mulig

22. - 28. august, 2022

Oplev smukke slotte og rige herregårde i det skønne landskab langs Østersøen fra Glücksborg til Lübeck og Schwerin. De tyske delstater Slesvig-Holsten og Mecklenburg – Vorpommern har pga. deres beliggenhed ved Østersøen til alle tider været præget af søfarten. Tilbage til middelalderen var især fangst af sild i store mængder en rig indtægtskilde.

Smukke cykelture i august - Udsolgt! Venteliste mulig

29. august - 4. september, 2022

Vi har på dette cykelkursus samlet fire varierede og smukke cykelruter i Sydslesvig og suppleret med en enkelt rute op over Rømø og Sild. Vi har specielt udvalgt disse ruter, så vi kommer rundt i et meget varieret landskab, der kendetegner dette naturskønne og historiske område.

Smukke vandreture i grænseregionen - på Gendarmstien og i Sydslesvig - Udsolgt!

5. - 11. september, 2022

UDSOLGT også for Seniorsport – venteliste mulig
Glæd dig til fem særligt udvalgte vandreture i det smukke Sønderjylland og Sydslesvig også kendt som grænseregionen.  Vi har på dette vandrekursus udvalgt fem ruter, så vi kommer rundt i et meget varieret landskab, smuk natur og et område fyldt med historie.

Helgoland og Vadehav - Udsolgt! Venteliste mulig

12. - 18. september, 2022

Det er en ganske særlig oplevelse at stå på nordvest spidsen af den røde klippeø, Helgoland, og skue ud over havet. Øen ligger så langt ude i Nordsøen, at man ikke kan se land. Man ser i horisonten sydvest på en tydelig stribe af fragtskibe, der på vej ud fra Elbens udmunding er på vej vest- og nordpå. Og er vi så heldige at få klart vejr, er solnedgangen helt fantastisk. Og muligheden har vi, da vi tilbyder en tur til Helgoland med en overnatning.

Berlin - Vandringer i historiens fodspor - Udsolgt! Venteliste muligt

18. - 24. september, 2022

På dette vandrekursus løftes vi rundt i Berlin og Potsdam af historiens vingesus. I Tysklands hovedstad oplever man en ganske særlig sammensmeltning af ikoniske, minderige steder og det nyeste inden for europæisk arkitektur.

Portugal – Atlanterhav, vinmarker og storbyliv - Udsolgt! Venteliste mulig

22. september - 1. oktober, 2022

Et rejsekursus hvor vi kommer under huden på Nordportugal og Porto. I samarbejde med Granada Kulturrejser og rejseleder Rasmus Forman byder vi velkommen til højskole ved Porto. Vores vært i Portugal er Rasmus, som bor i Vila do Conde, lige nord for Porto, med sin portugisiske hustru og børn. Vila do Conde er en smuk, historisk købstad, der ligger hvor Ave-floden løber ud i Atlanterhavet. Her skal vi bo på et dejligt ældre firestjernet hotel, mens vi ugen igennem besøger regionen og ikke mindst Nordportugals smukke hovedstad: Porto.

”Sort Sol” og traner ved Rügen - Udsolgt! Venteliste mulig

26. september - 02. oktober, 2022

”Hvem kan glemme fugletrækket over Rudbøl sø og dige”, sådan synger vi i den velkendte sang ”For en fremmed barskt og fattigt”. Og fugletræk skal vi opleve på en indholdsrig uge, der bringer os tæt på vadehavets fugleliv. Derudover tager vi på en tre dages ekskursion til ”Bodden-landskabet” omkring Stralsund og Rügen.

Kampen om historien

03. - 09. oktober 2022

“Vi skal forstå historien for at kunne løsrive os fra den.” Med citatet skal vi forstå historien som en evig tilstedeværelse, der på en gang beretter om fortiden og vores samtid. Som grænseland har Sønderjylland og Slesvig lagt jord til nogle af de vigtigste begivenheder i Danmarkshistorien. For at forstå vores historie og hvordan Danmark udviklede sig til det land, vi kender, må vi derfor forstå Sønderjylland, Slesvig og hertugdømmernes historie.

Berlin, Berlin, Berlin - På og bag facaden - Udsolgt! Venteliste muligt

06. - 14. oktober, 2022

Dette kursus indledes med et par dage på Jaruplund Højskole, hvor vi introduceres til Berlin og allerede på ankomstaftenen tager hul på ”Berlin på og bag facaden” gennem musik, lyrik, essays. Søndag kører vi til Berlin og tager hul på vores uge på og bag facaden. Ugen krydres med tre til fire meget forskellige forestillinger, der bl.a. giver et billede af Berlins forskellige og mangfoldige kulturtilbud.

Højskolesang - synger om hvad livet vil

24. - 30. oktober, 2022

Fællessang glæder, bevæger og giver energi – og på dette højskolekursus skal vi synge rigtig meget. Vi skal lære nye sange og nyde at synge de velkendte, og vi skal høre fortællingerne om tekster og forfattere, melodier og komponister.

Hjerne og hjerte i musikoplevelsen

07. - 13. november, 2022

Om vi lytter meget eller lidt til musik, om vi er storforbrugere af klassisk musik eller ikke kan leve uden at deltage i sommerens musikfestivaler, eller om vi kun er musikbrugere, når bilradioen underholder os på en længere tur, vil vi vove den påstand, at vi ALLE har oplevet, at musikken kan røre os.

Egypten

14. - 27. november, 2022

Et klassisk rejsekursus til gudernes, faraonernes, templernes, gravenes og pyramidernes land. De seneste år har Egyptens arkæologer gjort det ene store fund efter det andet. Kom med og se Egyptens skatte på verdens største museum – Det nye Grand Egyptian Museum (GEM) som vi vil se igennem to besøg som et af mange Højdepunkter på rejsen. Her vil Yasser, der er egyptolog og dansktalende guide, formidle af sin store viden om Egyptens fortid.

Genbrug og redesign i miljøets tjeneste

21. - 27. november, 2022

Kurset henvender sig til dig, der gerne vil opdatere din garderobe og dit hjem med personlige kreationer af genbrugsmaterialer. Og så får du her i adventstiden en helt fantastisk mulighed for at fremstille nogle unikke julegaver. Gaver, hvor modtageren måske genkender noget gammelt men elsket, og får det på ny…

Nytår på Jaruplund Højskole - Udsolgt!

28. december 2022 - 02. januar 2023

Som afslutning på året 2022 tilbyder vi et kursus med foredrag, ture og samvær samt fejring af nytårsaften – ”Nytår på Jaruplund Højskole”. Havne- og grænsebyen Flensborg ligger kun 6 km væk fra højskolen. Vi vil høre foredrag om byens spændende historie mellem dansk og tysk, og tage en eftermiddagstur gennem byens gader.