Kursus oversigt 2021

Halloween på Højskolen - For børn, unge, voksne, og alle andre!

21. oktober, 2021

Grib øjeblikket og nyd gode gys og sjove aktiviteter med dine børn eller børnebørn i fællesskab med andre familier. Der vil være aktiviteter for børn og voksne sammen og programpunkter, hvor de voksne får ro til foredrag, mens børnene har gang i leg og spil. Vær med, når vi slipper dæmoner og spøgelser løs på højskolen, og pynter uhyggeligt festligt op med græskar mm.

Sort sol og traner - UDSOLGT! - venteliste mulig

27. september - 3. oktober, 2021

”Hvem kan glemme fugletrækket over Rudbøl sø og dige”, sådan synger vi i den velkendte sang ”For en fremmed barskt og fattigt”. Og fugletræk skal vi opleve på en indholdsrig uge, der bringer os tæt på vadehavets fugleliv. Med to ture til vestkysten med mulighed for at opleve ”Sort Sol”, når stærene i tusindvis laver smukke formationer mod aftenhimlen inden sengetid.

Rejsekursus: Portugal – Atlanterhav, vinmarker og storbyliv - UDSOLGT - venteliste mulig!

23. september - 2. oktober, 2021

Rejsen består af morgensamling med foredrag, dagsudflugter og hyggeligt samvær. Vi skal besøge Porto et par gange samt nogle af de mindre byer langs
kysten. Desuden har vi sat en hel dag af til at opleve vinmarker og den smukke natur inde i landet.

Nyhed! Smukke farverige cykelture

4. – 10. oktober 2021

Med udgangspunkt fra Jaruplund højskole begiver vi os på cykel ud og rundt i den smukke natur såvel nord som syd for grænsen. Turenes rækkefølge vil være afhængige af vejret og ikke mindst, hvornår der er størst mulighed for at opleve ”Sort sol”.

Lykken og det gode liv

25. oktober - 31. oktober, 2021

Hvad vil det sige at handle moralsk? Hvad betyder det at leve et godt liv? Hvad er meningen med tilværelsen? Filosofien giver sjældent endegyldige svar, det er i stedet et fag, der opfordrer dig til at deltage i diskussioner med andre, finde et fælles grundlag og udforske forskellige idéer sammen. Du vil på kurset blive udfordret til at tænke kritisk, stille spørgsmål til hvad du tror du ved og blive klogere på livet.

Klassisk uge

15. november - 21. november, 2021

Antikken præger stadig i dag vores samfund på mange måder, mange af vores begreber stammer fra denne periode. Her opstod filosofien og tanken om demokrati og lægevidenskaben og matematikken opstod.

Hof og Barok

15. november - 21. november, 2021

På kurset beskæftiger vi os med komponister ved både lokale nordtyske hoffer og fra større hoffer og byer i Europa. Vi skal lytte til både opera og instrumentalmusik fra perioden, og højdepunktet bliver en koncert med ensemblet BaroqueAros.

Højskolesang - den nye Højskolesangbog (november) - UDSOLGT - venteliste mulig!

22. november - 28. november, 2021

Midt i november 2020 udkom den 19. udgave af Højskolesangbogen. Vi har allieret os med en af dem, der har arbejdet med indholdet i bogen sideløbende med udvalget, nemlig redaktør af ”Sanghåndbogen”, Jesper Moesbøl, så vi kan indbyde til et kursus, der giver en grundig indføring i den nye Højskolesangbog. På kurset vil du bl.a. møde Jørgen Carlsen, Anne Odgaard Eyermann, Henrik Køber, Morgen Krogsdal, Henrik Marstal og Iben Krogsdal.

 

Nytår på Jaruplund Højskole - Udsolgt, venteliste mulig

28. december 2021 - 02. januar 2022

Som afslutning på året 2021 tilbyder vi et kursus med foredrag, ture og samvær samt fejring af nytårsaften – ”Nytår på Jaruplund Højskole”. Havne- og grænsebyen Flensborg ligger kun 6 km væk fra højskolen. Vi vil høre foredrag om byens spændende historie mellem dansk og tysk, og tage en eftermiddagstur gennem byens gader.