Kursus oversigt 2021

Lykken og det gode liv

25. oktober - 31. oktober, 2021

Hvad vil det sige at handle moralsk? Hvad betyder det at leve et godt liv? Hvad er meningen med tilværelsen? Filosofien giver sjældent endegyldige svar, det er i stedet et fag, der opfordrer dig til at deltage i diskussioner med andre, finde et fælles grundlag og udforske forskellige idéer sammen. Du vil på kurset blive udfordret til at tænke kritisk, stille spørgsmål til hvad du tror du ved og blive klogere på livet.

Klassisk uge - Udsolgt - Venteliste mulig

15. november - 21. november, 2021

Antikken præger stadig i dag vores samfund på mange måder, mange af vores begreber stammer fra denne periode. Her opstod filosofien og tanken om demokrati og lægevidenskaben og matematikken opstod.

Hof og Barok - Udsolgt - Venteliste mulig

15. november - 21. november, 2021

På kurset beskæftiger vi os med komponister ved både lokale nordtyske hoffer og fra større hoffer og byer i Europa. Vi skal lytte til både opera og instrumentalmusik fra perioden, og højdepunktet bliver en koncert med ensemblet BaroqueAros.

Højskolesang - den nye Højskolesangbog

22. november - 28. november, 2021

Midt i november 2020 udkom den 19. udgave af Højskolesangbogen. Vi har allieret os med en af dem, der har arbejdet med indholdet i bogen sideløbende med udvalget, nemlig redaktør af ”Sanghåndbogen”, Jesper Moesbøl, så vi kan indbyde til et kursus, der giver en grundig indføring i den nye Højskolesangbog. På kurset vil du bl.a. møde Jørgen Carlsen, Anne Odgaard Eyermann, Henrik Køber, Morgen Krogsdal, Henrik Marstal og Iben Krogsdal.

 

Nytår på Jaruplund Højskole - Udsolgt!

28. december 2021 - 02. januar 2022

Som afslutning på året 2021 tilbyder vi et kursus med foredrag, ture og samvær samt fejring af nytårsaften – ”Nytår på Jaruplund Højskole”. Havne- og grænsebyen Flensborg ligger kun 6 km væk fra højskolen. Vi vil høre foredrag om byens spændende historie mellem dansk og tysk, og tage en eftermiddagstur gennem byens gader.