Kursus oversigt 2020

Tidsvidner DDR – Zeitzeugen 2.0

27. juli - 2. august 2020

I kurset Tidsvidner – Zeitzeugen 2.0 ser vi på livet i DDR, på kunst, litteratur og film. Det hyldede ikke alt sammen kommunismen og Sovjetunionen. Selvom styret holdt godt fast i sine kunstnere og bestemte, hvad der måtte vises og udgives – så var der også sprækker. Sprækker, hvor protesten viste sig og fandt sit lydhøre publikum.

Smukke cykelture i Sydslesvig (august) - Få ledige pladser!

3. august - 9. august 2020

Vi har på dette cykelkursus samlet fire varierede og smukke cykelruter i Sydslesvig og suppleret med en enkelt rute op over Rømø og Sild. Vi har specielt udvalgt disse ruter, så vi kommer rundt i et meget varieret landskab, der kendetegner dette naturskønne og historiske område.

Kubik og Kultur

10. august -16. august 2020

Fællesskab, snoede landeveje gennem smuk natur, kulturelle seværdigheder og en højskolehverdag med foredrag, samtaler og fællessang. Dette er bare nogle af stikordene for et kursus, hvor man oplever Sydslesvig og Sønderjylland på motorcykel.

Kanaler og vandveje - UDSOLGT

24. august - 30. august 2020

Tre heldagsture til hhv Lübeck ved østkysten, Frederiksstad, Tønning og Ejdersted ved vestkysten og der i mellem en sejltur tur på hele Kieler Kanalen fra Brunsbüttel ved Elben til Kiel, vil give et indtryk af vandvejenes store betydning for landsdelen.

Helgoland, halliger og vadehav

31. august - 6. september 2020

Vi sejler til Hallig Hooge, den største af de ubeskyttede halliger, vi besøger Ejdersted og Nordstrand, der i dag er forbundet med fastlandet via en dæmning, og hører fortællingerne om den rige, frisiske kultur. Ugens højdepunkt bliver turen til Helgoland.

Smukke vandreture i grænseregionen - UDSOLGT

7. september - 13. september 2020

Glæd dig til fem specielt udvalgte vandreture i det smukke Sønderjylland og Sydslesvig også kendt som grænseregionen. Vi har på dette vandrekursus specielt udvalgt fem ruter, så vi kommer rundt i et meget varieret landskab, smuk natur og et område fyldt med historie.

Smukke cykelture i Sydslesvig (september) - UDSOLGT

21. september - 27. september 2020

Vi har på dette cykelkursus samlet fire varierede og smukke cykelruter i Sydslesvig og suppleret med en enkelt rute op over Rømø og Sild. Vi har specielt udvalgt disse ruter, så vi kommer rundt i et meget varieret landskab, der kendetegner dette naturskønne og historiske område.

Vandringer i historiens fodspor i Berlin og Potsdam - AFLYST!!

4. oktober - 10. oktober 2020

På dette vandrekursus løftes vi rundt i Berlin og Postdam af historiens vingesus suppleret med det nyeste inden for europæisk arkitektur. Efter en kort introduktion til kurset og en god nats søvn på Jaruplund Højskole kører vi i samlet flok til Berlin, hvor vi umiddelbart efter ankomsten og indlogering, begiver os til fods, ud på den første guidede tur.

Filosofi - Jagten på det gode liv

2. november - 8. november 2020

Hvad vil det sige at handle moralsk? Hvad betyder det at leve et godt liv? Hvad er meningen med tilværelsen? Filosofien giver sjældent endegyldige svar, det er i stedet et fag, der opfordrer dig til at deltage i diskussioner med andre, finde et fælles grundlag og udforske forskellige idéer sammen. Du vil på kurset blive udfordret til at tænke kritisk, stille spørgsmål til hvad du tror du ved og blive klogere på livet.

Firenze med billedhuggeren og historikeren - AFLYST!!

9. november - 20. november 2020

På denne rejse til Firenze og Toscana besøger vi den italienske renæssances vugge.

Hof og barok

16. november - 22. november 2020

Kurset vil beskæftige sig med komponister ved både lokale nordtyske hoffer og fra større hoffer og byer i Europa. Vi skal lytte til både opera og instrumentalmusik fra perioden.

Højskolesang - den nye Højskolesangbog - UDSOLGT

23. november - 29. november 2020

Her er den hurtigste vej til den nye Højskolesangbog. I midten af november 2020 udkommer en ny udgave af Højskolesangbogen, og indtil da er indholdet hemmeligt. Den nye udgave vil i de kommende år danne rammen om fællessangen. Sammen med redaktøren af Sanghåndbogn, Jesper Moesbøl, og medlemmer af sangudvalget, vil vi se nærmere på den nye sangbog og synge os igennem den.

Julemarked i Flensborg og julefrokost på Jaruplund Højskole 2020

04. december - 06. december 2020

Kombiner den traditionelle julefrokost i familien eller på jobbet. Tag venner, kollegaer eller kom selv med til julemarked i Flensborg og julefrokost på Jaruplund Højskole. Man ankommer fredag sidst på eftermiddagen/til aftensmaden. Lørdag tager vi til Julemarked i Flensborg for lørdag aften at spise julefrokost med efterfølgende hygge om aftenen på Jaruplund højskole.

Nytår på Jaruplund Højskole

29. december 2020 - 02. januar 2021

Jaruplund Højskole byder velkommen til nytårskurset når vi sammen fejrer indgangen til året 2021.