Kursus oversigt 2020

Litterært træfpunkt - AFLYST

16. marts -22. marts 2020

I et samarbejde imellem Dansk Centralbibliotek, Sydslesvigsk Forening samt Jaruplund Højskole tages temaerne op i en række foredrag med de kendte krimiforfattere Lisbeth og Steen Bille og den danske krimidronning, Sara Blædel.

Golf i Sydslesvig (juni)

2. juni - 8. juni 2020

Glæd dig til en uge med golf, kultur, foredrag og hyggeligt samvær. Vi har valgt fire meget forskellige tyske baner, der hver i sær udfordrer os på forskellig måde og synliggør, at spillet ikke kun drejer sig om at slå lige og langt.

Grønland - Fra Ilulissat til Nanortalik

22. juni. – 09. juli 2020

Jaruplund Højskoles traditionsrige Grønlands rejse byder på enestående naturoplevelser med isbjerge og indlandsis, kultur og kunst. Vi starter rejsen i Ilulissat, 300 km nord for polarcirklen, hvor vi overnatter på hotel. Her ser vi den vældige Ilulissat isfjord, sejler i Diskobugten og får mulighed for at opleve midnatssolen.

Familiekursus - Vikingernes verden

29. juni. – 5. juli 2020

Vær med når vi forvandler Jaruplund Højskole til en vikingelandsby. Der vil i de forskellige værksteder være mulighed for at lave sine egne sværd, skjolde og læderpunge, ligesom der vil være indendørs aktiviteter hvor man kan lave sine egne brætspil eller få fortalt historier. Vi arbejder i løbet af ugen på at få lavet vores egen vikingeflåde, når vi sammen forvandler Højskolens kanoer til vikingeskibe.

Genforeningsjubilæum 2020 (juli) - UDSOLGT

6. juli- 12. juli 2020

I 2020 finder 100-års jubilæet for genforeningen af Sønderjylland og Danmark sted. Ligeledes er det 100-år siden, at det ved folkeafstemningen blev bestemt, at Sydslesvig i den 2. zone skulle forblive under tysk styre.

Cykelkursus – Rømø, Sild og Før (juli) - UDSOLGT

13. juli - 19. juli 2020

Det unikke vadehavsområde nord og syd for grænsen, som er en del af UNESCO Verdensnaturarv, danner rammen om dette cykelkursus. Her er det ikke bakkerne, der tager pusten fra os, men den smukke natur og de vide horisonter med højt til himlen.

Vandringer i Marsken

20. juli - 26. juli 2020

Snør støvlerne og tag med os når vi vandrer gennem naturskønne områder i den sydslesvigske marsk. Her er himlen høj og græsset lidt grønnere. Vi sejler i løbet af ugen til Hallig Hooge,  Derudover kommer vi de andre dage bl.a. til at gå turen fra Tønning til Garding gennem smukke marker, og senere tager vi turen over diget til Nordstrand. Der vil om aftenen være mulighed for at høre foredrag og se film om vadehavet og de sydslesvigske omgivelser.

Tidsvidner DDR – Zeitzeugen 2.0

27. juli - 2. august 2020

I kurset Tidsvidner – Zeitzeugen 2.0 ser vi på livet i DDR, på kunst, litteratur og film. Det hyldede ikke alt sammen kommunismen og Sovjetunionen. Selvom styret holdt godt fast i sine kunstnere og bestemte, hvad der måtte vises og udgives – så var der også sprækker. Sprækker, hvor protesten viste sig og fandt sit lydhøre publikum.

Grænseerfaringer - Grenzerfahrungen

3. august - 7. august 2020

Akademie Sankelmark og Jaruplund Højskole udbyder i 2020 et to-sproget kursus på dansk og tysk med fokus på det, som forbinder Sønderjylland/Schleswig, historisk og kulturelt.

Smukke cykelture i Sydslesvig (august) - UDSOLGT!

3. august - 9. august 2020

Vi har på dette cykelkursus samlet fire varierede og smukke cykelruter i Sydslesvig og suppleret med en enkelt rute op over Rømø og Sild. Vi har specielt udvalgt disse ruter, så vi kommer rundt i et meget varieret landskab, der kendetegner dette naturskønne og historiske område.

Kubik og Kultur

10. august -16. august 2020

Fællesskab, snoede landeveje gennem smuk natur, kulturelle seværdigheder og en højskolehverdag med foredrag, samtaler og fællessang. Dette er bare nogle af stikordene for et kursus, hvor man oplever Sydslesvig og Sønderjylland på motorcykel.

Helgoland, halliger og vadehav

31. august - 6. september 2020

Vi sejler til Hallig Hooge, den største af de ubeskyttede halliger, vi besøger Ejdersted og Nordstrand, der i dag er forbundet med fastlandet via en dæmning, og hører fortællingerne om den rige, frisiske kultur. Ugens højdepunkt bliver turen til Helgoland.

Kanaler og vandveje

24. august - 30. august 2020

Tre heldagsture til hhv Lübeck ved østkysten, Frederiksstad, Tønning og Ejdersted ved vestkysten og der i mellem en sejltur tur på hele Kieler Kanalen fra Brunsbüttel ved Elben til Kiel, vil give et indtryk af vandvejenes store betydning for landsdelen.

Smukke vandreture i grænseregionen

7. september - 13. september 2020

Glæd dig til fem specielt udvalgte vandreture i det smukke Sønderjylland og Sydslesvig også kendt som grænseregionen. Vi har på dette vandrekursus specielt udvalgt fem ruter, så vi kommer rundt i et meget varieret landskab, smuk natur og et område fyldt med historie.

Portugal – Atlanterhav, vinmarker og storbyliv UDSOLGT, VENTELISTE MULIG

17. september - 26. september 2020

Rejsen består af morgensamling med foredrag, dagsudflugter og hyggeligt samvær. Vi skal besøge Porto et par gange samt nogle af de mindre byer langs
kysten. Desuden har vi sat en hel dag af til at opleve vinmarker og den smukke natur inde i landet.

Smukke cykelture i Sydslesvig (september) - UDSOLGT

21. september - 27. september 2020

Vi har på dette cykelkursus samlet fire varierede og smukke cykelruter i Sydslesvig og suppleret med en enkelt rute op over Rømø og Sild. Vi har specielt udvalgt disse ruter, så vi kommer rundt i et meget varieret landskab, der kendetegner dette naturskønne og historiske område.

Rejsekursus: Tanzania: Kunst, Kultur og Natur

21. september – 07. oktober 2020

Oplev Tanzania og mød tanzanianerne – “Karibu ndani”. Glæd jer til at se elefantflokke og kæmpemæssige Baobab træer, når vi bl.a. tager på safari i Tarangire og Manyara nationalparker. Turen vil være grundigt forberedt ved lokal naturvejleder Mr. James

Vandringer i historiens fodspor i Berlin og Potsdam

5. oktober - 11. oktober 2020

På dette vandrekursus løftes vi rundt i Berlin og Postdam af historiens vingesus suppleret med det nyeste inden for europæisk arkitektur. Efter en kort introduktion til kurset og en god nats søvn på Jaruplund Højskole kører vi i samlet flok til Berlin, hvor vi umiddelbart efter ankomsten og indlogering, begiver os til fods, ud på den første guidede tur.

Filosofi - Jagten på det gode liv

2. november - 8. november 2020

Hvad vil det sige at handle moralsk? Hvad betyder det at leve et godt liv? Hvad er meningen med tilværelsen? Filosofien giver sjældent endegyldige svar, det er i stedet et fag, der opfordrer dig til at deltage i diskussioner med andre, finde et fælles grundlag og udforske forskellige idéer sammen. Du vil på kurset blive udfordret til at tænke kritisk, stille spørgsmål til hvad du tror du ved og blive klogere på livet.

Firenze med billedhuggeren og historikeren

9. november - 20. november 2020

På denne rejse til Firenze og Toscana besøger vi den italienske renæssances vugge.

Hof og barok

16. november - 22. november 2020

Kurset vil beskæftige sig med komponister ved både lokale nordtyske hoffer og fra større hoffer og byer i Europa. Vi skal lytte til både opera og instrumentalmusik fra perioden.

Højskolesang - den nye Højskolesangbog

23. november - 29. november 2020

Her er den hurtigste vej til den nye Højskolesangbog. I midten af november 2020 udkommer en ny udgave af Højskolesangbogen, og indtil da er indholdet hemmeligt. Den nye udgave vil i de kommende år danne rammen om fællessangen. Sammen med redaktøren af Sanghåndbogn, Jesper Moesbøl, og medlemmer af sangudvalget, vil vi se nærmere på den nye sangbog og synge os igennem den.

Julemarked i Flensborg og julefrokost på Jaruplund Højskole 2020

04. december - 06. december 2020

Kombiner den traditionelle julefrokost i familien eller på jobbet. Tag venner, kollegaer eller kom selv med til julemarked i Flensborg og julefrokost på Jaruplund Højskole med sang, musik og dans lørdag aften. Man ankommer fredag sidst på eftermiddagen/til aftensmaden. Lørdag tager vi til Julemarked i Flensborg for lørdag aften at spise julefrokost med efterfølgende dans og musik på Jaruplund højskole.

Nytår på Jaruplund Højskole

29. december 2020 - 02. januar 2021

Jaruplund Højskole byder velkommen til nytårskurset når vi sammen fejrer indgangen til året 2021.