Egypten

 - Faraonernes land - Cairo og Luxor

14. - 27. november, 2022

Et klassisk rejsekursus til gudernes, faraonernes, templernes, gravenes og pyramidernes land.

De seneste år har Egyptens arkæologer gjort det ene store fund efter det andet. Kom med og se Egyptens skatte på verdens største museum - Det nye Grand Egyptian Museum (GEM) som vi vil se igennem to besøg som et af mange Højdepunkter på rejsen. Her vil Yasser, der er egyptolog og dansktalende guide, formidle af sin store viden om Egyptens fortid. Der vil være en aften med fortælling om Egypten i dag på vores hotel Dessert Moons tag med udsigt til pyramider. Dette vil være en oplevelse til erindringen.

På højskolen gives en introduktion og vejledning i det forhistoriske Egyptens kunst og kultur, så man er klædt på til rejsen.

Rejsen tager udgangspunkt i Cairo, Afrikas største metropol med over 15 millioner indbyggere. Her skal vi bo på Hotel Dessert Moon, som ligger med fantastisk udsigt til pyramiderne i Giza.

GEM - En stor oplevelse venter os med et helt nyt museum med den bedste samling af oldtid noget sted i verden - glæd jer bl.a. til at se eller gense Tutankhamons gravskatte, vi vil bruge to besøg på dette fantastiske museum.

Det Nye Nationale museum for Egyptens Civilisation - Et museum hvor man har valgt at flytte de 22 kongelige mumier til, for at der skal være mere værdighed omkring deres hvilested, igen en stor oplevelse venter os, når vi blandt andet står foran Ramses den II, hvis skulptur vi møder mange steder.

Giza Nekropolis: Her besøger vi sfinksen og vandrer op ad ceremonivejen til Khefrens pyramide. Vi skal ind i Kheops og Mykerinos pyramider og se gravkammeret, samt bådgraven ved Keops pyramiden.

Saqqara Nekropolis: I denne nekropolis har man i de sidste tre år gjort en lange række fund, som har været vist i medierne. Vi skal besøge Djorser trin pyramiden, som er den første af pyramiderne, nu kan vi også som noget nyt vandre ned i pyramiden og se gravkammeret. Unas pyramiden med den først gravskrift skal vi også besøge, men der er flere smukt udsmykkede grave i området fra de stor hoffolks bl.a. Mastaba of Ti med relieffer og skulpturer, som vi besøger samt det fine Imhoteb museum, der er beliggende her.

Dahshur Nekropolis: Her skal vi se Fahro Sneferus Røde pyramide samt hans Knækpyramide. Dagen vil forsætte med et besøg i den tidligere hovedstad Memphfis også kendt som Ankh Tawy (den som binder to lande pga. placering tæt ved grænsen imellem Øvre og Nedre Egypten) Med omkring 30.000 indbyggere var Memphis verdens største by fra grundlæggelsen 3100 fvt. til ca. 2250 og igen fra 1557 til 1400. Her vil vi se en gigant skulptur af Ramses den 2.

Den østerlandske stemning finder vi i Khan El Khalili Bazaar, ved et besøg i Mohamed Ali moskeen på Citadellet og ved et besøg i den “levende kirkegård”, Al Ashriffiyya, hvor rige familier lader mindre bemidlede bo i deres mausoleum, så deres døde har kontakt med de levende.

Det koptiske kristne kvarter i Cairo, hvor vi besøger stedet (kirken) hvor den hellige familie boede under flugten til Egypten, samt den hængende kirke, en aften med sejlads på Nilen bliver det også til i Cairo.

Vi vil tage fly til Luxor. Luxor er det gamle Theben, som i perioder var hovedstaden i Egypten. Her på Vestbredden ligger Faraonerne begravet i kongernes dal og deres dronninger i dronningernes dal - Den mest berømte af alle gravene er Tut Ank Amons grav pga. de store fund i graven – I dag er det den eneste grav, hvor der ligger en Farao begravet, denne fantastiske grav og 3 andre vil vi besøge. I dronningernes dal er vores mål den enestående smukt udsmykkede grav for Dronning Nefertari Meritmut, som var hustru til Ramses den anden. Overfor ligger håndværkerbyen Deir el-Medina, hvor rigets bedste arbejdere boede. De udhuggede gravene, byggede evighedstemplerne og er kunstnerne bag gravgaverne og vægmalerierne. Et spændende besøg med fortælling om verdenshistoriens første registrerede strejke. Deres efterkommere bor stadigvæk på Vestbredden.  Vi besøger også den ny udgravede gyldne håndværkerby, som siges at være det største fund siden Tutankhamons grav blev fundet af Howard Carter i 1922.

Af de store evighedstempler besøger vi den kvindelige Faron Hapsheputs flotte terrasse tempel, hvor vi kan se de flotte relieffer, der beskriver rejen til det mystiske land Punt. Derudover ser vi bl.a. Ramses den ll Ramesseum, Ramses den 3 tempel Meinet Habu samt Memnon kolosserne.

I selve Luxor venter der utrolige oplevelse i Egyptens største tempel Kranark, som var gudens Amun-Res bosted. Her har Ramses den 2 beskrevet sit berømte slag ved Kadesh. De enorme søjler i Hypostyl hallen er mageløst byggede under Ramses 2 far Seti den første - men flere flotte sights med kapeller, tempelsøen m.m. venter os her.

Luxor tempel er forbundet med Kranark med en 2,5 km lang sfinksalle. Templet er utrolig velbevaret, her kan man træde helt ind i den allerhelligste celle, templet er prydet med to store siddende skulpturer af Ramses den anden og kun en enkel obelisk - dens tvilling står på Concorde pladsen i Paris.

Med på rejsen højskolelærer og billedhugger Ole Præstkær og egyptolog Yasser Abdelghanni.

 

Pris:

Pr. person i dobbeltværelse: 23.900 kr

Pr. person i enkeltværelse: 26.400 kr.

Betaling og afbestilling:

Tilmeldingsgebyr på kr 2500,- betales umiddelbart efter tilmelding. Gebyret går til forudbestilling af fly og hoteller og tilbagebetales ikke ved evt. framelding.

Det fulde beløb bedes indbetale senest d. ……. eller snarest efter tilmelding. Reglerne for tilbagebetaling ved evt. framelding fremgår af mail/informations-folder, som udsendes ved tilmelding.

Tilmelding til dette kursus - Gå til tilmelding nu

Program

Mandag d. 14. november

15.00 – 16.00 Ankomst, indkvartering og kaffe m friskbagte boller

17.00   Rundvisning

18.00   Aftensmad

19.30   Velkomst og præsentation, informationer om rejsen i Egypten

 

Tirsdag d. 15. november

09.00   Morgensamling, om egyptiske guder

10.00   Egyptiske templer

14.00   Egyptiske grave

19.30   Film: Cleopartra

 

Onsdag d. 16. november

Afrejse København - Cairo Egypten

Indkvartering på Hotel Dessert Moon

18.30   Aftensmad

Hyggeaften med Yasser på taget med udsigt til pyramiderne

 

Torsdag d. 17. november

Saqqara Nekropolis : I denne nekropolis har man i de sidste tre år gjort en lange række fund, som har været vist i medierne. Vi skal besøge Djorser trin pyramiden, som er den første af pyramiderne. Nu kan vi også som noget nyt vandre ned i pyramiden og se gravkammeret. Unas pyramide med den første gravskrift skal vi også besøge, men der er flere smuk udsmykkede grave i området fra de stor hoffolks tid bl.a. Mastaba of Ti med relieffer og skulpturer, vi besøger det fine Imhoteb museum, der er beliggende her

 

Fredag d. 18. november

Dahshur Nekropolis: Her skal vi se Fahro Sneferus Røde pyramide samt hans Knækpyramide. Dagen vil forsætte med et besøg i den tidligere hovedstad Memphfis også kendt som Ankh Tawy  (den som binder to lande pga. af placering tæt ved grænsen i mellem Øvre og Nedre Egypten)  Med omkring 30 000 indbyggere var Memphis verdens største by fra grundlæggelsen 3100 fvt. til ca. 2250 og igen fra 1557 til 1400. Her vil vi se en gigant skulptur af Ramses den 2.

 

Lørdag d. 19. november

Formiddag første besøg på Gem

Giza Nekropolis: Her besøger vi sfinksen og vandrer op ad ceremonivejen til Khefrens pyramide. Vi skal ind i Kheops og Mykerinos pyramider og se gravkammeret, samt Bådgraven ved Keops pyramiden

Aften: Egypten i dag ved Yasser

 

Søndag d. 20. november

Formiddag: Det koptiske Cairo og den hængende kirke

Eftermiddag: Det Nye Nationale museum for Egyptens Civilisation

Besøg ved Egyptisk billedhugger

 

Mandag d. 21. november

Formiddag: Gem

Eftermiddag:

Khan El Khalili Bazaar, besøg i Mohamed Ali moskeen på Citadellet, vi vil besøge den “levende kirkegård” Al Ashriffiyya

Aften: Sejltur på Nilen

 

Tirsdag d. 22. november

Fly til Luxor

Indkvartering

Luxor tempel

 

Onsdag d. 23. november

Formiddag: Luxor museum

Eftermiddag: Kranark tempel

 

Torsdag d. 24. november

Kongernes dal - Hapshepsut tempel

 

Fredag d. 25. november

Dronningernes dal Nefartaris grav, Deir el-Medina, besøg hos billedhuggerne

 

Lørdag d. 26. november

Ramsseum, Mennom kolosserne, Meinet Habu samt den gyldne by

Evt. afrejse Cairo - overnatning Cairo

 

Søndag d. 27. november

Afrejse Cairo til København

Tilmelding til dette kursus - Gå til tilmelding nu