De danske årsmøder i Sydslesvig

Weekendophold

24.- 26. maj 2019

Oplev De danske årsmøder i Sydslesvig 2019.

Siden 1921 har årsmøderne været en markering af sydslesvigernes tilhørsforhold til Danmark og det danske folk. Det officielle Danmark er til stede i form af folketingsmedlemmer, ministre og repræsentanter for danske og nordiske foreninger med tilknytning til grænselandet og mindretallet. Den officielle kontakt bekræfter fællesskabet mellem Danmark og Sydslesvig.

Men årsmøderne er langt fra kun officielle taler. Næsten alle distrikter, små enheder af mindretallet, afholder møder, som har karakter af folkefester, hvor man oplever fællesskab og nærvær. Alle møder har gæster fra det officielle Danmark, og fra mindretallet kvitteres med taler fra sydslesvigere. De seneste år har flere distrikter givet plads til ungdomstalere, der i deres oplæg giver en frisk og aktuelt vinkel på at tilhøre et mindretal.

Traditionelt afholder distrikterne ”deres” årsmøder fredag og lørdag. Søndag er der så friluftsmøder i hhv Flensborg, Slesvig og Husum/Tønning på vestkysten. Ved friluftsmøderne, der begynder med optog gennem byerne, er der ofte besøg af ministre fra Danmark og også flertallet er repræsenteret ved f.eks. overborgmesteren fra Flensborg eller sågar ministerpræsidenten fra Slesvig-Holsten.

De danske årsmøder arrangeres af Sydslesvigsk Forening, sydslesvigernes folkelige og kulturelle organisation, men alle andre danske organisationer i Sydslesvig inddrages også i folkefesten.

 

Weekenden har Jaruplund Højskole som base. Her fra vil vi deltage i flere arrangementer i Flensborg og Slesvig. Vi vil besøge årsmødeudstilling på Dansk Centralbibliotek i Nørregade, gå til koncert og deltage i friluftsmødet i Slesvig søndag.

 

Pris:

Pr. person i dobbeltværelse kr. 2.000,-

Pr. person i enkeltværelse kr. 2.150,-

Tilmelding til dette kursus - Gå til tilmelding nu

Det fulde program

Fredag 24.05.19

15.00 – 16.00 ankomst til kaffe og indkvartering.

17.00 rundvisning på Højskolen.

17.45 aftensmad på Højskolen

18.30 Afgang til Læk Danske Skole:  Distrikt Læk arrangerer et aftenmøde med medlem af Sydslesvigudvalget Christian Juhl og Ambassadør Arne Friis som talere. Bugtaleren Preben Palsgård og FDF Nordals vil stå for underholdning.

 

Lørdag 25.05.19

08.00 Morgenmad

09.00 Morgensamling om Flensborg

10.30 Afgang til Flensborg Dansk centralbibliotek for at se på Sydslesvigs danske kunstforeningens udstilling: ”Kim Olesen Retroperspektiv”

12.00 Frokost

13.30 Afgang til Årsmøde på Gustav Johannsen Skolen i Flensborg: Medlem af Nordisk Råd, fhv. minister Bertel Harder og formand for SSF Jon Hardon Hansen som talere og koncert med Torsdagskoret.

Aftensmad på årsmødet

19.00 Aftenmøde i Flensborg Hus: Leder af Nordisk Informasjonskontor

 

Søndag 26.05.19

08.00 morgenmad

09.00 Morgensamling om Slesvig

10.15 Foredrag om Sydslesvig

12.00 Frokost på Højskolen

14.25 Deltagelse i friluftsmødet i Slesvig ved A.P. Møller Skolen: med SSF-amtsformændene Petra Mohr fra Gottorp amt og Anne Mette Jensen fra Rendsborg Eckernförde amt.

18.00 Middag på Højskolen – herefter afrejse.

 

Der er mulighed for overnatning til mandag.

 

Ret til ændringer forbeholdes
Tilmelding til dette kursus - Gå til tilmelding nu