Cykelkursus

Rømø, Sild og Før - Få pladser

8. - 14. juli 2019

Det unikke vadehavsområde nord og syd for grænsen danner rammen om dette cykelkursus. Her er det ikke bakkerne, der tager pusten fra os, men den smukke natur og de vide horisonter med højt til himlen. Tidevandets kommen og gåen, fuglelivet, fårenes brægen på digerne, vindens lette brise eller det modsatte, vil give os en oplevelse af medvind og klar forståelse for, hvorfor netop dette område er en del af UNESCOs verdensnaturarv.

Vi begynder i Skærbæk, hvor bussen sætter os af, cykler til Rømø og videre med færgen til Sild. Forskelligheden af de to øer, tidevandet, naturen og arkitekturen bliver tydelig på cykelturen mod syd. Sidst på eftermiddagen kører vi over dæmningen med toget til fastlandet, hvor bussen samler os op. En anden rute følger de asfalterede cykelstier på henholdsvis øst og vest siden af digerne med en enkelt afstikker ud på Hambuger Hallig. Vi kommer igennem marsken, rundt på Nordstrand, forbi historiske kirker, fuglereservater og slutter af med at cykle ind til Husum. En anden af dagene tager vi cyklerne med på færgen til Før og cykler rundt på øen. Tønning, Frederiksstad, Roter Haubarg, Hoyerswort og Eiderdæmningen samt Sankt Peter Ording er andre af de oplevelser, som vi får på ugens cykelkursus. Cykelturene krydres med fortællinger ved egnens mange seværdigheder.

Vi følger de små veje samt cykelstier og kører mellem 45 og 65 km om dagen fordelt over 6 timer inkl. pauser. Det er vigtigt for os, at alle kan være med, og får en dejlig oplevelse. Vi bliver kørt med bus ud til Vadehavsområdet efter morgenmaden, hvorefter vi cykler i løbet af dagen. Når dagens cykeltur er gennemført, hentes vi igen og kører retur til Jaruplund Højskole.

Jaruplund Højskole ved Flensborg er basen for cyklekurset. Her vil der være oplæg om ruterne, mulighed for en lille gåtur omkring søen, samvær, foredrag, spil og fællessang fra højskolesangbogen.

Glæd dig til en dejlig uge, der ud over de mange smukke naturoplevelser, sanseindtryk og fortællinger vil byde på hyggelige timer og samvær med en gruppe mennesker, der også ser en glæde i at cykle og nyde naturen.

Forventet deltager antal vil være to grupper af max. 26 kursister.

Kursusleder/deltager Karsten Dressø m. fl.

 

Pris:

pr .person i dobbeltværelse kr. 4.850,-

pr. person i enkeltværelse kr. 5.150,-

Medlemmer af Dansk Cyklistforbund kr. 500,- i rabat.

Tilmelding til dette kursus - Gå til tilmelding nu

Det fulde program

Mandag d. 8. juli

15.00 – 17.00 Ankomst, indkvartering og kaffe med boller/kage

17.00 Rundvisning

18.00 Aftensmad

19.30 Velkomst, sange og præsentation af ugens ruter samt aftale om rammerne for cykelturene

 

Tirsdag d. 9. juli

08.30 Kørsel til Skærbæk. Morgensang i bussen og orientering om dagens rute, der går via Rømø og med færgen til Sild for sidst på dagen at komme med toget retur til fastlandet, hvor vi samles op af bussen

18.00 Aftensmad

19.30 Foredrag: Jaruplund Højskole, mindretallet, samt hvor er du landet

 

Onsdag d. 10. juli

08.30 Kørsel til Hamburger Hallig. Morgensang i bussen og orientering om dagens rute, der går ud på Hamburger Hallig, via digerne ned forbi Lüttmoresee, Nordharfen på Nordstrand og ind forbi den gammelkatolske kirke i Süden for til sidst at ende dagens tur i Husum.

18.00 Aftensmad

19.30 Sangaften og hyggeligt samvær

 

Torsdag d. 11. juli

08.30 Kørsel til Dagebøl og som de andre morgener morgensang og orientering om dagens cykelrute. Færgen tager os til Før, hvor vi cykler rundt og får fortællinger om øen. Om eftermiddagen færgen retur, hvor bussen henter os og kører os tilbage til Jaruplund Højskole

18.00 Aftensmad

19.30 Foredrag: Sydslesvigs historie og efterfølgende hyggeligt samvær og forskellige spil

 

Fredag d. 12. juli

08.30 Kørsel med bussen til Tønning. Morgensang i bussen og orientering om dagens rute. Vi cykler fra Tønning til Ejderdæmningen og op langs ydersiden af digerne til Sankt Peter Ording og ind til Garding, hvor vi samles op.

18.00 Aftensmad

19.30 Holdets kompetencer, frivillige korte fortællinger/indlæg fra deltagerne

 

Lørdag d. 13. juli

08.30 Bussen kører os ud til Husum, mens vi synger en sang fra højskolesangbogen og får fortælling om Husum, Roter Haubarg, Hoyerswort samt Frederiksstad, som er målene for dagens cykeltur. Vi samles op i Frederiksstad efter en cykeltur rundt i gaderne ved siden af kanalerne.

18.00 Festmiddag

19.30 Hyggeaften med sang og spil

 

Søndag d. 14. juli

09.00 Afrejse efter morgenmaden

 

Ret til ændringer i programmet forbeholdes
Tilmelding til dette kursus - Gå til tilmelding nu