Cykelture i maj – Langs Treene og Ejder gennem Sydslesvig

24. maj - 30. maj, 2021

Du har på dette cykelkursus mulighed for at opleve årets skønneste tid på cykel gennem det afvekslende og historiske Sydslesvig. Vi har suppleret dette års første cykelkursus med et par nye ruter og gentaget et par af de tidligere meget smukke varierede cykelruter.

Med udgangspunkt fra Jaruplund højskole begiver vi os på første cykeldag mod syd til den arkæologiske Arnkielpark ved Munkwolstrup, forbi Sankelmark og Oversø Kirke. Her krydser vi Trene og cykler på den østlige side gennem Fröruper Berge og skovområdet mod syd på den gamle Oksevej (Hærvej). Vi cykler ned over Siverstedt, Isted og ender ved Dannevirke, hvor vi besøger museet og ser på Valdemars muren og en af skanserne. (ca. 42 km). En anden tur går lidt mere mod vest langs Trene, som vi følger ned over Tarp, Eggebæk, Treia og Hollingstedt for at lave en lille afstikker op til Bregenhusen (Storkebyen) (ca. 53 km). På tredjedagen går turen mod Nordøst. Vi cykler op langs Flensborg Fjord og følger noget af Østersøruten langs fjorden til naturområdet Gelting Birk. Her kan turen kortes af ved at cykle op til Møllen Charlotte fra ca. 1835. Man kan også fortsætte ud til Østersøen og nord rundt langs kysten for så at møde de andre ved Møllen. (ca. 49 km/60 km). Fredag cykler vi fra A. P. Møllerskolen, det danske gymnasium i Slesvig, og cykler gennem parken i Slesvig by til Gottorp Slot, syd om Slien via Vikingebyen Hedeby og til Missunde. Kabelfærgen tager os over på nordsiden af Slien. Vi cykler via Brodersby, Göltoft, Steinfeldt og Güderott for at slutte ved Christianslyst. (ca. 40 km). Lørdag fortsætter vi turen fra Storkebyen langs Trene til Frederiksstad. Derfra følges Ejderen via Tønning til Ejder dæmningen (ca. 45 km).

Hvis man en af dagen har lyst til en pause eller en kortere tur i og omkring Flensborg, er det også en mulighed. De fleste ruter er på cykelstier og små mindre befærdede veje, så sikkerheden er i top. Vi anbefaler, at alle cykler med cykelhjelm og medbringer egen cykel. Cyklister med el- cykler er også meget velkomne. Dagsturene er på mellem 40 - 62 km over en periode på 7 timer med pauser, fortællinger og samtaler.

Vigtigt at alle kan være med inkl. El-cykler.

Kursusleder er Karsten B. Dressø

 

Pris pr. person dobbelt/enkeltværelse: kr. 4.875,-/kr. 5.175,-

 

Tilmelding til dette kursus - Gå til tilmelding nu

Program

Mandag d. 24. maj 

15.00 - 17.00 Ankomst og indkvartering, kaffe/te og hjemmebagte boller

17.00 Rundvisning på Jaruplund Højskole

18.00 Aftensmad

19.30 Velkomst og præsentation samt ugens program med gennemgang af cykelruterne

 

Tirsdag d. 25. maj 

09.00 Morgensang ved flagstangen

09.15 Jaruplund til Dannevirke.

Vi cykler fra Jaruplund Højskole mod syd til den arkæologiske Arnkielpark ved

Munkwolstrup, forbi Sankelmark og Oversø Kirke, gennem Fröruper Berge og

skovområdet, følger den gamle Oksevej (Hærvej) mod syd over Siverstedt, Isted

og ender ved Dannevirke. Vi besøger museet og ser en af skanserne, inden vi

kører i bus retur til højskolen. Turens længde ca. 40 km

18.00 Aftensmad

19.30 Foredrag: Jaruplund Højskole og mindretallet – ”Hvor er jeg landet” og hyggeligt

Samvær v. Karsten

 

Onsdag d. 26. maj 

07.00 Morgenmad

08.00 Morgensang ved flagstangen

08.15 Jaruplund til Bergenhusen (Storkebyen)

Vi følger Trene, og cykler ned over Tarp, Eggebæk, Treja og Hollingstedt, så laver vi en lille afstikker op til Bregenhusen (Storkebyen). Turens længde ca. 53 km.

18.30 Aftensmad

20.00 Rommens historie, romsmagning v. Karsten

 

Torsdag d. 27. maj

08.45 Morgensang ved flagstangen

09.15 Langs Flensborg fjord til Gelting Birk

Vi cykler op langs Flensborg Fjord og følger noget af Østersøruten til naturområdet Gelting Birk. Her kan turen kortes af ved at cykle op til Møllen Charlotte fra ca. 1835 eller fortsætte med ud til Østersøen og nord rundt langs kysten for at møde de andre. (ca. 49 km/60 km).

18.30 Aftensmad

19.30 Sangaften v. Rigmor

 

Fredag d. 28. maj

09.00 Morgensang ved flagstangen

09.15 A. P. Møller skolen og rundt om Slien til Christianslyst 

Vi køres ned til A. P. Møllerskolen, det danske gymnasium i Slesvig, og cykler gennem parken i Slesvig by til Gottorp Slot, syd om Slien via Vikingebyen Hedeby

og til Missunde. Her tager en kabelfærge os over på nordsiden af Slien, og cykler op gennem landskabet via Brodersby, Göltoft, Steinfeldt, Güderott for at slutte ved Christianslyst. (ca. 40 km).

18.30 Aftensmad og foredrag v. Drude

 

Lørdag d. 29. maj 

09.00 Morgensang ved flagstangen

09.15 Storkebyen Bergenhusen til Eider dæmningen

På den sidste cykeltur fortsætter vi turen fra Storkebyen langs Trene til Frederiksstad. Derfra følges Ejderen til Tønning og ud til Ejder dæmningen (ca. 45 km).

18.00 Festmiddag

19.30 Hyggeaften, højskolesange og fortællinger

 

Søndag d. 30. maj

Afrejse efter morgenmad

Ret til ændringer forbeholdes. Rækkefølgen af turene kan blive ændret afhængig af vejret og vindretning. Eventuelle ændringer vil fremgå af vores hjemmeside, der løbende opdateres.

 

Tilmelding til dette kursus - Gå til tilmelding nu