Cykelkursus - UDSOLGT - Se nyt kursus i august

Rømø, Sild og Før

13.-19.. juli 2020

Det unikke vadehavsområde nord og syd for grænsen, som er en del af UNESCO Verdensnaturarv, danner rammen om dette cykelkursus. Her er det ikke bakkerne, der tager pusten fra os, men den smukke natur og de vide horisonter med højt til himlen. Tidevandets kommen og gåen, fuglelivet, fårenes brægen på digerne, vindens lette brise eller det modsatte, vil give os en oplevelse af medvind og klar forståelse for, hvorfor netop dette område er en del af verdensnaturarven.

Vi begynder i Skærbæk, hvor bussen sætter os af, og vi cykler til Rømø over dæmningen og videre ned til Havneby for at tage færgen til Sild. Forskelligheden af de to øer, tidevandet, naturen og arkitekturen bliver tydelig på cykelturen mod syd. Sidst på eftermiddagen kører vi retur til fastlandet med toget til Nibøl, hvor bussen samler os op. En af dagene følger vi de asfalterede cykelstier på henholdsvis øst og vest siden af digerne med en enkelt afstikker ud på Hambuger Hallig. Vi kommer igennem marsken, rundt på Nordstrand, forbi historiske kirker og fuglereservater og slutter af med at cykle ind til Husum. En anden af dagene tager vi cyklerne med på færgen til Før og cykler rundt på øen med mulighed for museumsbesøg og kort ophold i Vyk, for sidst på dagen at returnere til fastlandet og blive kørt retur til Jaruplund Højskole. Tønning, Frederiksstad, Roter Haubarg, Hoyerswort og Ejderdæmningen samt Sankt Peter Ording er andre af de oplevelser, som vi får på ugens cykelkursus. Cykelturene krydres med fortællinger i forbindelse med pauser ved egnens mange seværdigheder.

Vi følger på de fleste ruter de små veje samt cykelstier og cykler omkring 50 km om dagen fordelt over minimum 6 timer inkl. pauser. Det er vigtigt for os, at alle kan være med og får en dejlig oplevelse. Vi bliver kørt med bus ud til Vadehavsområdet efter morgenmaden, hvorefter vi cykler i løbet af dagen. Når dagens cykeltur er gennemført, hentes vi igen og kører retur til Jaruplund Højskole.

Jaruplund Højskole ved Flensborg er udgangspunktet for cyklekurset. Her vil der være oplæg om ruterne, mulighed for en lille gåtur omkring søen, samvær, foredrag, spil og aftenhygge med sange fra højskolesangbogen.

Glæd dig til en dejlig uge, der ud over de mange smukke naturoplevelser, sanseindtryk og fortællinger vil byde på hyggelige timer og samvær med en gruppe mennesker, der også ser en glæde i at cykle og nyde naturen.

De fleste ruter er på cykelstier og små mindre befærdede veje, så sikkerheden er i top. Vi anbefaler, at alle cykler med cykelhjelm og medbringer egen cykel. Cyklister med el- cykler er også meget velkomne.

Kursusleder/deltager Karsten Dressø m. fl.

 

Pris:

pr .person i dobbeltværelse kr. 4.950,-

pr. person i enkeltværelse kr. 5.250,-

Medlemmer af Dansk Cyklistforbund kr. 500,- i rabat.

Tilmelding til dette kursus - Gå til tilmelding nu

Det fulde program

Mandag d. 13. juli
15.00 – 17.00 Ankomst og indkvartering, kaffe/te og boller

17.00 Rundvisning på Jaruplund Højskole

18.00 Aftensmad

19.30 Velkomst og præsentation, gennemgang af ugens ruter og sange samt aftale om rammerne for cykelturene

 

Tirsdag d. 14. juli
08.30 Kørsel til Skærbæk og morgensang i bussen. Orientering om dagens rute, der går via Rømø og med færgen til Sild for sidst på dagen at komme med toget retur til fastlandet, hvor vi samles op af bussen

19.00 Aftensmad

20.00 Foredrag: Jaruplund Højskole, mindretallet, samt ”Hvor er du landet”?

 

Onsdag d. 15. juli
08.30 Kørsel til Hamburger Hallig og morgensang i bussen. Orientering om dagens rute, der går ud på Hamburger Hallig, via digerne ned forbi Lüttmoresee, Nordharfen på Nordstrand og  ind forbi den gammelkatolske kirke i Süden for til sidst at ende dagens tur i Husum. Efter en tur rundt i Husum kører vi retur til Jaruplund Højskole

19.00 Aftensmad

20.00 Sangaften og hyggeligt samvær

 

Torsdag d. 16. juli
08.30 Kørsel til Dagebøl og som de andre morgener morgensang og orientering om dagens cykelrute. Færgen tager os til Før hvor vi cykler rundt og får fortællinger om øen. Efter et ophold i Vyk sidst på eftermiddagen tager vi færgen retur, hvor bussen henter os og kører os tilbage til Jaruplund Højskole

19.00 Aftensmad

20.00 Foredrag: ”Sydslesvigs historie”

 

Fredag d. 17. juli
08.30 Kørsel med bussen til Tønning og morgensang i bussen og orientering om dagens rute. Vi cykler fra Tønning til Ejderdæmningen og op langs ydersiden af digerne til Sankt Peter Ording og ind til Garding, hvor vi samles op, og der venter en lille overraskelse

20.00 Let anretning med holdets kompetencer (frivillige korte fortællinger/indlæg fra deltagerne og sang)

 

Lørdag d. 18. juli
08.30 Bussen kører os ud til Husum, mens vi synger en sang fra højskolesangbogen og får fortælling om Husum, Roter Haubarg, Hoyerswort samt Frederiksstad, som er målene for dagens cykeltur. Vi samles op i Frederiksstad efter mulighed for en gåtur rundt i gaderne ved siden af kanalerne.

18.30 Festmiddag

20.00 Hyggeaften med sang og spil

 

Søndag d. 19. juli

09.00 Afrejse efter morgenmaden

 

Ret til ændringer og rækkefølgen af turene forbeholdes bl.a. under hensyn til vind og vejr.
Tilmelding til dette kursus - Gå til tilmelding nu