Højskolesang - den nye Højskolesangbog

23. november - 29. november 2020

Midt i november udkommer den nye udgave af Højskolesangbogen. Indholdet er en hemmelighed, og kun ganske få kender udvalget af sange, før bogen bliver frigivet. Vi har allieret os med en af dem, der på forhånd kender indholdet, så vi straks efter udgivelsen kan indbyde til et kursus, der fokuserer på den nye Højskolesangbog.

Der synges overalt i disse år, og udgivelsen af den nye Højskolesangbog vil komme til at sætte kursen for fællessangen i de kommende mange år. Vi ved på forhånd, at sangbogen bliver større end den, vi kender i dag, at der kommer ca. 150 nye sange, og at der kommer flere kvindelige forfattere og komponister. Resten er en hemmelighed.

Kursusleder er redaktør af Sanghåndbogen, Jesper Moesbøl. Sammen med Højskolesangbogen udgiver højskoleforeningen Sanghåndbogen, som indeholder artikler og historier om alle sangene i Højskolesangbogen. Jesper har derfor kendt til og arbejdet med sangene hele det sidste års tid. Han kan spille og fortælle om dem, og han ved, hvem det vil være godt at møde i løbet af ugen.

På kurset medvirker bl.a.:

  • To medlemmer af det sangbogsudvalg, som har bestemt hvilke sange, der skal optages i Højskolesangbogen – og hvilke der skal ud: formanden Jørgen Carlsen og udvalgsmedlem Anne Odgaard Eyermann
  • To forfattere til flere artikler i Sanghåndbogen om de nye sange: Morten Skovsted og Henrik Marstal (musiker, ph.d. og medredaktør af Kirkesangbogen)
  • Den hemmelige forfatter som ikke tidligere har været optaget i Højskolesangbogen, men som nu brager ind med 10 nye sange!

Vi skal synge meget i løbet af kurset. Først og fremmest skal vi lære en stor del af de mange nye sange at kende. Samtidig er kurset tilrettelagt, så de nye sange doseres således, at vi kan følge med. Vi skal selvfølgelig også hvile os ved at synge løs af de gode sange, som vi kender i forvejen.

Når deltagerne kommer til Jaruplund, vil der ligge et eksemplar af den nye Højskolesangbog på værelset. Den er jeres – også efter kurset.

En enkelt formiddag hviler vi stemmerne og tager på tur til Slesvig og bl.a. Gottorp Slot.

 

 

Pris pr. person dobbelt/enkeltværelse: kr. 4.950,-/kr. 5.250

Tilmelding til dette kursus - Gå til tilmelding nu

Program for kurset:

Mandag d. 23. november

15.00 – 17.00 Ankomst, indkvartering og kaffe

17.00 Rundvisning

18.00 Aftensmad

19.30 Velkomst og præsentation. Her tager vi hul på de første sange.

 

Tirsdag d. 24. november

09.00 Morgensamling v. forstander Karsten Dressø

10.00 De første rigtige smagsprøver v. Jesper Moesbøl

14.00 Arbejdet i sangbogsudvalget v. udvalgsmedlem og organist Anne Odgaard Eyermann

19.30 Vejen til den nye Højskolesangbog v. tidligere generalsekretær for Folkehøjskolernes Forening, Niels Glahn. Niels har været primus motor i arbejdet med at tilrettelægge den nye sangbog.

 

Onsdag den 25. november

09.00 Morgensamling ved Jesper og Gurli Buch-Hansen

10.00 Sanghåndbogen: Nye historier om de gamle sange v. Jesper

14:00 Sange i den nyere sangskrivertradition v. musiker, forfatter og forsker Henrik Marstal. Henrik har til sanghåndbogen skrevet om en række af de nye sange

19:30 Maratonsang - kun med kendte sange! v. Kursisterne og Jesper

 

Torsdag den 26. november

09.00 Udflugt i Sydslesvig v. højskolelærer Rigmor Eybye

14.00 Et bud på de kommende nye hits fra den nye Højskolesangbog v. Jesper

19.30 Dansk Centralbibliotek i Flensborg: Præsentation af den nye Højskolesangbog v. formanden for sangbogsudvalget tidligere højskoleforstander Jørgen Carlsen

 

Fredag den 27. november

09.00 Morgensamling v. Jørgen Carlsen

10.00 De vanskelige afgørelser v. Jørgen Carlsen

14.00 De nye salmer i Højskolesangbogen v. sognepræst og anmelder ved Kr. Dagblad Morten Skovsted. Morten har til Sanghåndbogen skrevet artikler om de nye salmer.

19.30 Den hemmelige gæst. Vi møder den forfatter, der får flest nye sange optaget i den nye Højskolesangbog – og som ikke tidligere har været repræsenteret i sangbogen.

 

Lørdag den 28. november

09.00 Morgensamling v Jesper og Gurli

10.00 Vi repeterer og ser nærmere på de nye melodier i Højskolesangbogen v. Jesper

13.30 – 16.45 Eftermiddagstur til Flensborg med museumsbesøg og Julemarked

19.30 Festaften

 

Søndag den 29. november

09.00 Kort morgensamling v. Jesper, herefter afrejse

09.15 Afgang med bus til Kliplev for dem, som rejser med tog

 

Ret til ændringer i programmet forbeholdes

Tilmelding til dette kursus - Gå til tilmelding nu